Sybingo 19 – laga ett plagg

I samarbete med Husqvarna Viking och Slow fashion

Hej på er. Hoppas ni har det bra i sommar, och att ni får vara lediga och skapar mycket. Själv började jag jobba igår efter fyra härliga semesterveckor, och jag hade nästan glömt hur lite man hinner på dagarna när man jobbar. Därför ligger jag lite efter i min bloggplanering, men idag tänkte jag kryssa en av sybingons luckor. Jag har nämligen lagat ett plagg, och jag tänkte såklart visa.

DSC_0993

Det här är Robins favoritshorts, och efter flera somrar har linnetyget slitits sönder. Inga problem, det fixar jag!
Den lagningen jag gjorde på dessa shortsen gör man ofta på jeans, men det går precis lika bra på andra vävda tyger.

DSC_0994

Jag klippte till en bit tyg i liknande färg och tjocklek som själva shortsen. Det jag hade hemma var lite stuvbitar av en tunn denim, och den blev perfekt. Klipp till bitar som är större än hålet som ska lagas.

DSC_0997

Sen nålade jag fast tygbiten på insidan av shortsen.

DSC_1002

Nu är det dags att sy fram och tillbaka över hålet med en tråd som matchar tyget. För att täcka så mycket som möjligt är det bra att använda en tät och bred zickzack, och sy många gånger fram och tillbaka.

DSC_1000

Jag syr på en Husqvarna Opal 670, som har en riktigt trevlig lagningsfunktion. Då syr jag första sömmen så lång som jag vill ha den och trycker in back-knappen för att sy tillbaka, och efter det syr maskinen automatiskt fram och tillbaka i ungefär 2 cm bredd. Det är så enkelt, och resultatet blir tätt och jättefint!

DSC_1005

Efter några varv fram och tillbaka är hålet lagat, och byxorna går att använda ett bra tag till!

Hur går det för er i sybingon? Den håller på till den 25 augusti, så än finns det gott om tid att kryssa massa luckor!

5 svar på “Sybingo 19 – laga ett plagg

  1. Hur gör man med stuvbiten på innansidan? När jag har lagat jeans som har gått sönder på detta ställe så skaver kanten från stuvbiten mot benet.

    1. När hålet är lagat brukar jag klippa ner tygbiten, och sen se till att täcka kanterna med lagningsstygn. Tycker inte att det brukar skava, men det beror såklart på hur känslig man är för skav, vilket tyg och vilken tråd man använt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp