Sypeppen oktober – mina planer

DSC_0119-01

Mmm, alltid härligt med ett nytt tema att skapa efter! Denna månaden är det dags att sy ett riktigt statement-plagg, och jag har lite olika tankar men alla handlar om klänningar.

DSC_0255

Är inte en leopardklänning ett statement-plagg om något? Jag har tidigare skrivit att jag vill sy en exakt likadan klänning som Marthas, och det står jag fast vid. Jag tänker att alla höstgrå dagar blir lite bättre och roligare med en voluminös, leopardmönstrad klänning.

DSC_0262

Jag är också sugen på en omlottklänning med rejäla ballongärmar av detta orangea tyg. Färgen är lite utanför min comfort zone, men det klart man ska våga gå all in när temat är statement! Jag tänker mig att modellen ska se ut som M7969, här är en perfekt version sydd av Sara.

DSC_0123

Här har vi ett nytt tyg som jag är sugen på att använda med en gång! Det är viskoscrepe från stoff och stil, och jag vill sy en roscoe dress men med smockade ärmslut, och öppning i ryggen istället för fram.

Här är blogginlägget om min förra Roscoe dress

DSC_0197

DSC_0212

Även detta är nytt i samlingen av tyger, och precis som det förra är detta viskos från stoff och stil. Här tänker jag mig en Holly dress, men kanske med en volang längst ner och med skärp i midjan. Fint till hösten, eller hur!

Här är blogginlägget om min förra Holly.


Kommer jag hinna sy alla fyra? Antagligen inte, men kanske i alla fall en eller två? Jag är i alla fall riktigt sypeppad!

Ett svar på “Sypeppen oktober – mina planer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp