Sybingo: Sommarens skaparplanering

I samarbete med Husqvarna Viking och Slow fashion

En ny lucka vi tagit med i årets sybingo är att göra en skaparplanering. Det är ju perfekt att starta sommaren med att se över sitt material, sina mönster och luckorna i garderoben, för att därefter skapa allt det där man är sugen på. Det här vill jag hinna skapa i sommar:


DSC_0572

Jag är väldigt sugen på att testa en Reeta shirtdress. Jag tycker att modellen ser så härlig och luftig ut, med lite 70-talskänsla. Det senapsgula viskostyget från Gårda textil tror jag kommer bli alldeles perfekt, och göra att klänningen funkar en bra bit in på hösten också.

Luckor som kommer kryssas:
– Skapa något färgglatt
– Skapa en ficka
– Skapa efter ett indie-mönster
– Testa en ny detalj (för jag har aldrig sytt den typen av krage innan)

DSC_0580

Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men jag är väldigt sugen på ett par vita jeans. Tyget är inte denim, utan en bomullscanvas från Gårda textil. Jag gillar att den är lite mer off white än kritvit, och dessutom är den så pass grov att byxorna inte kommer bli genomskinliga. Modellen jag tänkte sy är de vida dawn-jeansen. Jag har stora förhoppningar på de här byxorna!

Luckor som kommer kryssas:
– Skapa en ficka
– Skapa efter ett indie-mönster
– Skapa något av en stuvbit (för jag tänker använda stuvar till fickfodret)

DSC_0564

Av det röda, blommiga jersey-tyget från Stoff och Stil tänkte jag sy en klänning. När jag såg den här bilden av Mette från Petitknit väcktes ha-begäret efter en lång, vid kjol. Överdelen tänkte jag hålla ganska enkel, kanske en omlottskärning och t-shirtärm? Här tänkte jag konstruera mönstret själv.

Luckor som kommer kryssas:
– Skapa något somrigt
– Skapa något färgglatt

DSC_0119

DSC_0575

Den rödvit-randiga klänningen sydde jag sommaren 2017, och den gillade jag jättemycket. Tyvärr fällde de röda partierna på de vita i tvätten, och efter ett tag var den inte så fin längre. Istället tänkte jag sy en ny variant, dock med lite längre kjol, av det här randiga linnetyget, också från stoff och stil.

Luckor som kommer kryssas:
– Skapa något i linne
– Skapa något somrigt
– Skapa en ficka

DSC_0582

Det här prickiga viskos-tyget har jag haft i min stash ganska länge, och nu är jag sugen på att sy något kul av det! Kanske en klänning liknande den Clara nyss sydde? Kanske något djup urringat, typ Vouge 9253? Kanske en byxdress? Kom gärna med förslag! Jag har ungefär 1,5 meter, så det finns tyvärr inte jättemycket spelrum.

Luckor som kommer kryssas:
– Använd ett material från stashen

DSC_0563

Och slutligen, ett stickprojekt. Jag åker på tågluff i sommar, och eftersom många timmar då kommer spenderas på resande fot tänkte jag ta med mig min påbörjade No frills sweater. Jag stickar den i en tråd tynn line , och en tråd silk mohair och det är min krångligaste stickning hittills. Jag tänker att det blir perfekt att pilla med i sommar!

Luckor som kommer kryssas:
– Sticka eller virka något
– Skapa efter ett indiemönster
– Skapa något i linne
– Skapa på resande fot

Dessutom har jag såklart förberett en hel del andra projekt för att kunna bocka av lite rutor. Jag kommer berätta hur jag gjort för att organisera mitt materialförråd, visa hur jag lagar en stickad tröja med hål på armbågen, ge en hel tutorial på en somrig kjol, och mycket mer. Jag ser så mycket fram emot den här skapar-sommaren!

2 svar på “Sybingo: Sommarens skaparplanering

  1. Vilka kul planer! Det prickiga tror jag hade blivit fint som omlottblus också, typ new look 6560, eller par somriga shorts med högre midja och vidare ben 🙂

  2. Vilka fina och roliga projekt du har framför dig. Jag har också gjort en sommarplanering. Jag har tidigare inte dokumenterat mina projektplaner. Det var riktigt kul att göra det. Tack för inspirationen. Ha en fin sommar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp