Sommarens skaparplanering – hur gick det?

Nu backar vi bandet och följer upp min skaparplanering jag gjorde inför sommarens sybingo. Hur gick det med mina planer egentligen?

DSC_0572

Jag är väldigt sugen på att testa en Reeta shirtdress. Jag tycker att modellen ser så härlig och luftig ut, med lite 70-talskänsla. Det senapsgula viskostyget från Gårda textil tror jag kommer bli alldeles perfekt, och göra att klänningen funkar en bra bit in på hösten också.

DSC_1452

Den blev inte klar under sommaren, men den är nästan helt klar nu. Det enda som är kvar är fållen, men problemet är att den känns som… en städrock. Den får hänga på väggen ett tag, tills jag kommer på hur jag ska rädda den, eller tills känslan går över.

DSC_0580

Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men jag är väldigt sugen på ett par vita jeans. Tyget är inte denim, utan en bomullscanvas från Gårda textil. Jag gillar att den är lite mer off white än kritvit, och dessutom är den så pass grov att byxorna inte kommer bli genomskinliga. Modellen jag tänkte sy är de vida dawn-jeansen. Jag har stora förhoppningar på de här byxorna!

Vis av tidigare byx-erfarenheter vet jag att man nästan måste sy en bärbar toile innan man vet att passformen är okej. Redan i våras sydde jag 3 (!) snabba toiler (utan alla detaljer som fickor, gylf mm.) När passformen verkade okej i toile-tyget klippte jag till en bärbar toile i ett billigt denim-tyg, komplett med alla detaljer. Jag ville sy klart dessa innan jag började med de vita, och även om jag var så himla sugen på ett par vita brallor denna sommaren tror jag att det var helt rätt beslut att vänta. Däremot är den bärbara toilen klar, och de ska jag fota och visa snart!

DSC_0564

Av det röda, blommiga jersey-tyget från Stoff och Stil tänkte jag sy en klänning. När jag såg den här bilden av Mette från Petitknit väcktes ha-begäret efter en lång, vid kjol. Överdelen tänkte jag hålla ganska enkel, kanske en omlottskärning och t-shirtärm? Här tänkte jag konstruera mönstret själv.

Den här blev inte av. Dels för att andra projekt kändes roligare, och dels för att jag inte riktigt kunde bestämma mig för hur modellen skulle se ut. Men tyget får helt enkelt ligga och vila ett tag, sen syr jag denna klänningen när jag syr annat jersey (det är så himla smidigt att batch-sy!).

DSC_0119
DSC_0575

Den rödvit-randiga klänningen sydde jag sommaren 2017, och den gillade jag jättemycket. Tyvärr fällde de röda partierna på de vita i tvätten, och efter ett tag var den inte så fin längre. Istället tänkte jag sy en ny variant, dock med lite längre kjol, av det här randiga linnetyget, också från stoff och stil.

DSC_1088

Det blev inte modellen jag planerade, men det blev en klänning. Jag använde den supermycket under de varma sommardagarna, och har bloggat om den här.

DSC_0582

Det här prickiga viskos-tyget har jag haft i min stash ganska länge, och nu är jag sugen på att sy något kul av det! Kanske en klänning liknande den Clara nyss sydde? Kanske något djup urringat, typ Vouge 9253? Kanske en byxdress? Kom gärna med förslag! Jag har ungefär 1,5 meter, så det finns tyvärr inte jättemycket spelrum.

DSC_1258

Med nöd och näppe blev det en klänning inspirerad av denna. Känner mig fin i den! Och har skrivit mer om den här.

DSC_0563

Och slutligen, ett stickprojekt. Jag åker på tågluff i sommar, och eftersom många timmar då kommer spenderas på resande fot tänkte jag ta med mig min påbörjade No frills sweater. Jag stickar den i en tråd tynn line , och en tråd silk mohair och det är min krångligaste stickning hittills. Jag tänker att det blir perfekt att pilla med i sommar!

DSC_1460

Jag hade höga ambitioner om att denna skulle bli klar under tågluffen (jag släpade med mig allt garn i min ganska fullpackade ryggsäck under två veckor). Men herregud vilken tid det tar att sticka med så tunt garn! Under sommaren blev kroppen klar, men nu tänker jag faktiskt låta detta projektet ligga på is ett tag. Just nu är jag mer sugen på höst-stickningar!


Hur gick det med era skapar-planeringar?

4 svar på “Sommarens skaparplanering – hur gick det?

  1. Vad tråkigt att känningen känns som en städrock. Den är väldigt fin så jag hoppas att du ändrar uppfattning om den Som en van stickare förstår jag ditt ”dilemma” med din tröja. Det tar fruktansvärt lång tid att sticka med tunt garn. Därför brukar jag bara sticka mindre projekt med tunt garn och försöka satsa på lite tjockare garn till tröjor och koftor.

    Min egen skaparplan gick lite åt helvete, jag hann med två av projekten jag hade planerat. Jag blev klar med blusen precis som jag tänkt och Fredrikas basker (men den blev för liten). Så inför hösten lägger jag upp en plan som förhoppningsvis är lite mer uppnåbar

  2. Jag kan förstå att skjortklänningen känns lite som en städrock. Själv förknippar jag dessa typer av plagg med brittiska hemmafruar á la Hyacinth i Keeping Up Appearances.

  3. Kanske kan klänningen extraknäcka som skjorta ett tag. Öppen över ett par smala byxor. Eller över ett par korta shorts till sommaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp