3 saker jag vill sy: vinter

Årets sista 3 saker jag vill sy-inlägg kommer här!
Egentligen kommer det här inlägget för sent, vintern är väl i princip här nu? Men den pågår ju också forever and ever, så det jag listar här kommer jag också hinna sy innan vintern är slut.

Prickig viskos-blus
Jag har ett svart viskostyg med små, vita prickar som jag länge tänkt ska bli en blus. Jag tänker mig ballongärmar med liten volang vid handleden som på bilden, och i övrigt ganska basic. Kanske raglanärmar?

 

Svart poloklänning
En av mina mest använda klänningar någonsin var en svart, a-formad poloklänning i bomullsjersey. Superenkel, men ett perfekt plagg att ta på sig en dag när man vaknar upp helt utan tid eller inspiration. Man är ändå alltid helt okej fin i en svart poloklänning, man behöver bara lägga till ett rött läppstift och plötsligt känner man sig lite fransk. Den klänningen blev med tiden väldigt noppig och fick kasseras, men jag saknar den och det är dags att sy en ny.

 

Blommig klänning
I våras köpte jag ett jättefint, blommigt viskostyg på stoff och stil. Jag har tänkt att det ska bli en klänning med långa ärmar, lite längre kjol och kanske någon volang. Eftersom jag nästan bara sytt svarta plagg den senaste tiden (vilket såklart resulterar i en ganska monokrom garderob) är jag sugen på lite färg och mönster. Jag gillar också tanken på att liva upp en vanlig tråkig tisdag i februari med en härlig, blommig klänning.


3 saker jag vill sy: vår
3 saker jag vill sy: sommar
3 saker jag vill sy: höst

2 svar på “3 saker jag vill sy: vinter

  1. Spännande planer! Den sista klänningen är ju typ en drömmodell för mig. Men det är nog ett projekt som ligger långt in i framtiden, när jag väl lyckats lära mig sy i sådant tyg. Tänker att det är bättre att börja med något lite mindre projekt först

    1. Ja, visst var den så fin! Nu vet jag inte exakt hur sömnadsvan du är, men jag tänker ändå att man kan göra den modellen hyfsat enkel. Kjolen som ett rakt stycke eller cirkelkjol, och det behövs ju inget blixtlås. Så det kanske inte behöver ligga så långt bort ändå? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp