Sypeppens julkalender 2020!

Glad advent alla sypeppare! Äntligen, äntligen är det dags för årets juligaste skaparutmaning och det ska bli så kul!

Idag drar årets julkalender igång och det känns så otroligt mysigt och välbehövligt att få skapa tillsammans med er i december. För er som inte vet är adventskalendern ett återkommande initiativ som drivs av mig och Fredrika. Vi hoppas på att motivera och inspirera till textilt skapande! Det är lätt att julen bidrar till en julklappshets som i sin tur leder till en masskonsumtion av onödiga prylar. Nä, låt oss istället skapa hållbara julklappar gjorda med skaparglädje och kärlek!  Vi hoppas att alla våra sypeppare vill vara med och sprida inspiration och kunskap om hur du kan skapa dina julklappar själv!

Årets adventskalender känns viktigare än någonsin, efter ett tungt år med restriktioner, inställda event, många som förlorat sina jobb och uppdrag och kanske också nära och kära. Nu är det extra viktigt att vi håller oss hemma och följer alla restriktioner. Så när vi ställer in roliga event och middagar, låt oss ta fram garnkorgen och symaskinen och skapa tillsammans på avstånd! 

Vad är adventskalendern?

Adventskalendern är en textil utmaning för att inspirera till textilt skapande och framför allt skapandet av egna julklappar. Under december hittar du en julkalender på vårt instagramkonto sypeppen där vi varje dag fram till jul delar med oss av våra bästa tips på saker du kan skapa själv i textila material och tekniker. Tillsammans skapar vi textila julklappar och samlar pepp och inspiration under en gemensam hashtagg. Dessutom kommer du varje söndag i advent få chansen att vinna en fin julklapp från oss och våra sponsorer. Som en liten uppmuntran i julverkstan!

Årets sponsorer: 

Vi är så glada att presentera våra sponsorer till årets julkalender: 

Tygverket

Tygverket har två butiker med fantastiskt sortiment i Stockholm, men även en superbra webbshop. En julklapp kommer innehålla nånting hemligt från Tygverket

Mönsterfabriken

Mönsterfabriken är ett ganska nystartat företag som säljer otroligt fina mönster, både tryckta och i PDF-format. En julklapp kommer innehålla nånting hemligt från Mönsterfabriken.

B.wear

B.wear har allt, precis allt, du behöver för att sy dina egna underkläder. Skira spetsar, byglar i alla storlekar, foder, tillbehör och kit. Dessutom erbjuder de kurser i BH-sömnad, som vi varmt kan rekommendera. En julklapp kommer innehålla något hemligt från B.wear.

Järbo

Järbo är ett väletablerat företag som säljer garner, virknålar, stickor och ja, det mesta du behöver till dina garnprojekt faktiskt! En julklapp kommer innehålla nånting hemligt från Järbo.

Skroten

Skroten i Kinna är kända för sitt stora utbud av tyger, och folk vallfärdar dit för att fynda. Nu har de (äntligen!) skaffat en webbshop, och kommer erbjuda en fin julklapp.

Hur gör jag för att få en av årets julklappar?

För att få någon av julklapparna ska du under december dela julklappstips att skapa själv, pepp och inspiration under taggen #julkalendermedsypeppen20.

Varje lördag kommer vi dela en bild med ett särskilt tema. Denna bilden vill vi att du delar, tillsammans med en text på dagens tema samt helgens hashtagg. Du har fram till söndagen klockan 18 på dig att posta bilden, och därefter lottar vi en vinnare bland dagens deltagare.

På självaste julafton kommer vi dra en vinnare från hashtaggen #julkalendermedsypeppen20, så ju fler bilder du delat under december med pepp och inspiration, desto större chans har du att vinna den stora julklappen!

Teman för årets adventkalender.

Vecka 1: Jag deltar i

Vi vill veta vem du är! Vilka textila tekniker skapar du i, vad är ditt mål med julklapps-skapandet och vad planerar du att skapa under december? Glöm inte att tagga din bild med #sypeppen1advent för att vara med i julklappslotteriet.

Veckans tagg: #sypeppen1advent
Veckans julklapp: Från B.wear

Vecka 2: Julstämning i skaparrummet.

Hur har du det i skaparrummet? Syr du vid köksbordet med sällskap av brödsmulor och julmusik? Stickar du i favoritfåtöljen med glöggmugg och skumtomtar? Berätta hur du får den rätta julkänslan medan du skapar! Glöm inte att tagga din bild med #sypeppen2advent för att vara med i julklappslotteriet.

Veckans tagg: #sypeppen2advent
Veckans julklapp: Från Mönsterfabriken

Vecka 3: Önskar sig i julklapp

Nu börjar det dra ihop sig i julverkstan, klappar ska färdigställas och slås in. Men vad önskar DU dig i julklapp? Kanske en riktigt skarp tygsax? Att få tid till att sy den där kappan du längtat efter? Eller ett lyxigt handfärgat garn! Glöm inte att tagga din bild med #sypeppen3advent för att vara med i julklappslotteriet. 

Veckans tagg: #sypeppen3advent
Veckans julklapp: Skroten

Vecka 4: Skapa till sig själv under julen 

Fjärde advent och ljuset i tunneln är nära! Nu är årets klappverkstad nästan klar för i år och snart får du skapa bara din egen skull igen. Så nu vill vi veta: Vad ska du skapa på på under julen? Glöm inte att tagga din bild med #sypeppen4advent för att vara med i julklappslotteriet. 

Veckans tagg: #Sypeppen4advent
Veckans julklapp: Hemlig julklapp från Järbo

Julaftonen:

På självaste julaftonen får alla som deltagit i årets julkalender en extra vinstchans! Vi kommer lotta ut en julklapp till en person som under december taggat en bild med #julkalendermedsypeppen20. Så glöm inte att tagga oss!

Julklapp: Hemlig julklapp från Tygverket

Så här går det till (kortversionen):

  • Under december delar du med dig av julklappstips att skapa själv, pepp och inspiration under taggen #julkalendermedsypeppen20.
  • Varje söndag delar du en bild med text på instagram på temat för veckan senast klockan 18 och taggar med veckans tagg + #julkalendermedsypeppen20.

Ett svar på “Sypeppens julkalender 2020!

  1. Åhh så kul! Älskar era adventstips, det har varit en höjdpunkt varje december. Men det är också lite problematiskt eftersom jag hade tänkt ta paus från insta i december Får kanske tänka om lite och vänta tills julafton istället och ta lite jullov då istället

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp