Sypeppens insamling: december

Årets sista sypepp är här. Jag gissar på att bidragen kommer kretsa kring stickade vantar, hemgjorda julklappar och lite hemsydda kläder som passar till julfestligheterna. Själv kommer jag publicera blogginlägg om det jag skapat under året men glömt bort att visa här, eftersom jag gärna vill få upp det på bloggen innan året är slut. Men, det kommer såklart komma lite julklappstips också.

 

Senaste nytt på Sew it yourself
● Fredrika har under hösten haft stickskola på sin blogg, där hon steg för steg visat hur man stickar Nyponsockan, som hon skapat mönstret till själv. De är så fina! Själv stickar jag vidare på Ballongkoftan jag började på i höstas, och Fredrikas bibliotek av tutorials har varit helt avgörande för att jag klarat av de olika momenten som inte bara är aviga och räta maskor.
● Min blogg har ju fått nytt utseende och flyttat hit, som ni vet. Jag känner mig mycket mer inspirerad till att skapa innehåll till bloggen nu när jag äntligen är nöjd med hur den ser ut!

DSC_0453

Sömnadsinlägg under november på Fredrikas blogg:
Judy’s magic cast on

Nyponsockan – mönstret
Plocka upp maskor till en istickshäl (after thought heel)
Flerfärgssticka
Hur du stickar en musch till nyponsockan
Hur du syr maskstygn (kitchener stitch)
Sypeppen november: nyponsockorna
Sypeppen november

Sömnadsinlägg under november på Josefines blogg:
Velour-tröjan

3 saker jag vill sy: vinter

DSC_0163

Godbitar ur arkivet:
I farmors fotspår

Singoallablus och en svart kjol
I min stickpåse


Så här går det till:
1.  Sy , brodera, sticka, virka eller skapa något i en annan textil hantverksteknik. Fotografera det du skapat!

2. Blogga, instagramma eller dela ditt alster i facebookgruppen. (Använd hashtagen #sypeppen och #sewityourself.) Det går även bra att maila ditt bidrag till: info.sewityourself@gmail.com. Länka till sypeppen i ditt inlägg. När du skickar in ditt bidrag godkänner du att vi återpublicerar din bild i våra bloggar och övriga kanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.
3. Kommentera med en länk (gäller både bidrag från blogg, facebook och instagram) till ditt sypeppsbidrag i insamlingsinlägget för aktuell månad. Den 1:a – 25:e varje månad kan du skicka in ditt bidrag till sypeppen. För mer info om hur du skickar in ditt bidrag hittar du i detta inlägget 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.

 

5 svar på “Sypeppens insamling: december

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp