Sypeppen september – vad jag ska skapa

Nu är det dags för sypeppen att dra igång igen! Hoppas att ni alla har varit inne och läst månadens insamlingsinlägg hos Fredrika. Vi ville förnya sypeppen lite inför hösten, genom att ta bort allt onödigt i insamlingsinlägget och istället fokusera på er som deltar! I Fredrikas inlägg intervjuas Alicia Sivert, som varit frekvent förekommande i sypeppen sen den startade 2013 (alltså betydligt längre än jag själv varit med!).

Efter att årets sybingo blev en succé bestämde vi oss också för att göra fler sypeppar med tema. Många verkar uppskatta och utmanas av att ha en ram att utgå ifrån i sitt skapande, och jag är likadan. I september kör vi därför temat höstpepp, vilket jag tycker känns så kul!

Sypepps-månaden pågår alltid i drygt tre veckor. Senast den 25:e varje månad ska du kommentera insamlingsinlägget med länk till ditt bidrag, och det går lika bra att skicka en blogglänk som en länk till ditt instagram-inlägg. Kom bara ihåg att nämna i ditt inlägg att det är ett bidrag till sypeppen – vi vill ju att fler hittar oss och kan vara med och delta.

Dessutom är det ju kul om du hashtaggar ditt instagram-inlägg med #sypeppen, och just denna månaden även #höstpeppmedsypeppen

Men nu, över till mina planer för månadens sypepp!

Jag har länge varit sugen på att sy en tunn, lång kappa att ha under mellanperioderna – alltså tidig höst och sen vår. Mönstret jag tänkt använda mig av kommer från stoff och stil, och kappan på bilden är från deras hemsida. Jag brukar inte köpa mönster därifrån, men bestämde mig för att slå till efter att Annemarie från @symesterhelaveckan sydde den. Modellen är så enkel och fin! Min kommer dock bli i ett blått linne-tyg <3

Jag har en balloon jacket på stickorna, och har kommit ganska långt. Bara ärmar och halskanten kvar, och nu är mitt mål att bli klar med den under september. I början av oktober ska jag och ett gäng kompisar hänga en helg i en stuga någonstans, och jag ser framför mig att jag kryper upp i soffan med min mjuka, härliga balloon jacket på mig. Hoppas hoppas!

Dessutom vore det kul att använda Fredrikas mönster och sticka en basker! Jag började faktiskt på en i våras, men råkade blanda två olika garn som hade exakt samma nyans, men olika tjocklek. Resultatet blev… mindre bra.


Vad ska ni skapa under månaden?

5 svar på “Sypeppen september – vad jag ska skapa

  1. Jag har många planer inför hösten. Jag ska först sy några höstiga necessärer till badrummet. Jag använder necesärer som förvaring i badrummet. De som är där nu är rosa och inte så höstiga. Sedan har jag också tänkt att sy en kappa. Jag sydde en till dottern förra året. I år blir det en till mig. Jag har även börjat att virka en höstig väska som jag tänkt brodera på. Dottern önskar att jag ska sy en svart väska som rymmer hennes skolväska och lite till. Jag får se vad som blir klart till 25 september men alltid blir det något. Jag gillar att ni nu har teman för sypeppen. Det blir spännande att se vad ni andra skapar.

    1. Hej!
      Jag har försökt hitta en syjuntegrupp i Göteborg men jag har inte hittat något. Tänker att någon som läser den här bloggen kanske vet något. Hade varit så mysigt att mötas upp och sitta o sticka med lite folk. Tar gärna emot tips om det är någon som vet något! Själv är jag i 20-årsåldern men möter gärna folk från olika åldrar!

  2. Vilken snygg kappa, den kommer säker bli jätte snygg i blått Själv skall jag försöka sticka klart två par vantar och en sjal. Vi får se om allt hinner bli klart till den 25, men jag tror att jag blir klar med 1 av dem i alla fall.

  3. Så glad att få vara med och representera Sypeppen, en sann ära! Jag är klar med mitt bidrag och ska bara lyckas få till bilder men märker redan att ljuset i lägenheten inte är lika bra. Ack, det arma livet som bloggare när sommarmånaderna är förbi.
    Vilka fina projektplaner du har förresten! Koftan är jag också sugen på, vilket himla mysprojekt!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp