Sypeppen oktober 2020

Hallå vad mycket fint och roligt som skapats i oktober! Temat har tolkats på många olika sätt, precis som vi alltid hoppas på. Denna gången var det allt ifrån rosa vinterkappor till munskydd, och jag är så glad att ni är så många som skapar, delar, taggar och skickar in.

En rosa vinterkappa – det kallar jag ett statementplagg! Malin är så himla inspirerande och gör otroligt fina saker. Kolla in hennes instagram för fler rosa plagg 💖

Mer rosa! Maria har sytt en blus som är lite utanför hennes comfort zone, och det är ju perfekt läge att testa under en sånhär sypepps-månad.

Linn har intresserat sig lite för färganalys, och jag tycker det syns för kläninngen passar henne perfekt! Jag älskar detta tyget, hade gärna haft en liknande klänning.

Sara har designat ett print, tryckt upp det på snusnäsdukar, och sytt en tuttifrutti-klänning. Alltså herregud! Blir tokig av hur duktig hon är!

Malin har sytt en zebra-jumpsuit som får henne att känna sig som cat woman. Hon är själv inte helt övertygad, men jag tycker den är otrolig!

Frida, som vann symaskinen i årets sybingo, har sytt klänning, hatt och väska! Vilken outfit!

Karin sydde klart en underbar knutblys, ett år efter Sara Danius bortgång. Ett statement-plagg på mer än ett sätt.

Anni sydde en superfin topp med slitsade ärmar. Jag har också gjort den typen av plagg en gång för längesen, och blir sugen på det igen när jag ser detta!

Joanna sydde en supersnygg wrap-topp! Både tyget och modellen är fantastiskt fint.

Anna sydde en tröja av ett tyg hon köpt second hand, och sen färgat och tryckt. Så himla bra återbruk!

Jag sydde en klänning med rynk, puff och volang i en färg som inte tillhör min vanliga färgskala.

Johanna sydde en kudde med volang, perfekt för en hund att vila på <3

Cecilia sydde en himla gullig väska. Hundtandsmönstrat är aldrig fel!

Bea sydde ett munskydd att ha när hon åker buss. Som hon själv skriver är det ju verkligen ett statement att bära munskydd i sverige, så det passade perfekt in på temat.

Mathilde sydde ett draperi som livar upp vilken trappuppgång som helst!

Liselotte sydde en guldväska. Även det passar såklart in perfekt!

Och månadens sista bidrag blev Lenas fina yllebroderi.


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp