Mina ufo-projekt

Denna månaden har vi UFO-tema på sypeppen! Ufo är alltså förkortning för Unfinished object, påbörjade projekt som man inte riktigt blivit klar med. Förra året gjorde jag en stor UFO-rensning, och tack vare det har jag i år betydligt färre projekt som ligger halvfärdiga.

DSC_0009

I en låda under mitt skrivbord har jag den här boxen, där jag lägger mina pågående projekt.

DSC_0012

Jag har köpt stora zip-påsar på Office depot, som är perfekta för att lägga klippta mönsterdelar och halvfärdiga plagg i. Jag har fått mycket bättre struktur på mina projekt sen jag började samla dom såhär. Dessutom vet jag att när det börjar bli trångt i lådan är det dags att färdigställa ett plagg, annars blir det massa ufon!

DSC_0002

Men ett projekt som legat i en zip-påse den förra sommaren, är denna påbörjade skjortan. När det var så himla varmt köpte jag tunt, vitt linnetyg för att sy en skjorta. Men lagom till att jag hade skurit ut alla delarna försvann värmen, och då fanns det andra projekt jag var mer sugen på. Men det hade ju varit kul att bli klar med den nu, så jag kan använda den till sommaren.

DSC_0016

Ett annat plagg som jag vill bli klar med är denna jackan, som jag köpte på second hand i höstas. Den är jättefin, men lite för stor för mig. Jag tänkte ta in axlarna, smala av ärmarna och byta ut knapparna. Då tror jag att den kan bli superfin!

Det här är faktiskt de enda ufona jag har, vilket är en stor skillnad från förra året. Om ni behöver lite ufo-pepp kan ni läsa mina inlägg från förra året här:

Och om ni vill läsa Fredrikas bästa Ufo-tips, kolla här: 5 STEG FÖR ATT BLI AV MED DIN UFO-HÖG!


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.

3 svar på “Mina ufo-projekt

  1. Fiffigt system och SÅ bra att ni kör årlig UFO-pepp så man får återkommande tid att röja! Tror det är ett väldigt bra system 🙂 Jag hade en egen UFO-månad i februari och har lagat och fixat en massa som legat i måste-åtgärdas-lådan. Finns ingen känsla som att få den tom och att återfå en bunt användbara plagg på köpet!

  2. Hej!
    Jag har letat efter just sådana zip-påsar som du visar. Jag hittar dem inte på Office Depot heller. Kan du lägga en länk till var man hittar dem?
    Vänliga hälsningar, Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp