4 steg för att slutföra dina ufon

Kanske behöver du tips för att kicka igång ufo-månaden? I så fall kommer mina fyra steg för att minska ufo-högen här!

Steg 1: Identifiera ufon

Börja med att identifiera alla dina ufon. Förhoppningsvis har du någorlunda koll på de projekten du påbörjat, men ta fram alla och gå igenom dom ordentligt.

Ta även en titt i garderoben. Här kan man hitta oväntade ufon man inte visste om. Lösa knappar, byxor som behöver lappas, foder som har spruckit.

När du ändå rotar i gareroben är det ett bra tillfälle att göra en ordentlig rensning. Kanske finns det saker kan återvinnas på något sätt – kanske sy om en långkjol till en klänning, sprätta bort de där fina knapparna från en urtvättad blus eller klippa av benen på ett par byxor.

Steg 2: Gör en plan

När dina ufon är identifierade är det skönt att göra en plan. Vad behöver du göra för att slutföra projektet? Hur ska du gå till väga?

Fundera också kring varför projektet har blivit ett ufo. Var det ett svårt moment som hindrade dig från att komma framåt? I så fall behöver du kanske researcha för att hitta en lösning, eller testa att sy det svåra momentet på en provbit.

Eller blev det kanske ett ufo för att projektet kändes fult eller tråkigt? Ta i så fall en ordentlig titt på projektet för att se om det fortfarande känns likadant. Ibland kan det vara värt att slutföra ändå, men ibland får man också överge ett projekt utan att det behöver kännas som ett misslyckande. Självklart ska man inte slösa på resurser i onödan, men ibland får man tänka att det faktiskt bara är tyg det handlar om. Om det åker i textilåtervinningen, tänk på att ta bort eventuella dragkedjor eller knappar först – dessa kan du själv använda igen.

När jag rensade bland mina ufon bestämde jag mig för att slänga en klänning som blev totalt misslyckad. Jag gjorde mig också av med en påbörjad kjol, som inte passar min stil längre. Det projektet ville Fredrika ta över!

DSC_0062

Steg 3: Inventering

Vad behöver du för att slutföra projektet? Saknas en knapp, ett blixtlås, tråd i en särskild färg? Skriv upp en lista och se till att införskaffa det som saknas. När lusten faller på vill du inte bli hindrad av att du saknar materialet.

Steg 4: Sätt igång!

Börja med det som känns lättast eller mest lustfyllt. Sen är det bara att fortsätta. Vissa projekt kommer inte vara roliga att slutföra, men kanske ändå värt det i slutändan.

Jag vet att det alltid känns roligast med nya projekt, men försök att se den här månaden som en möjlighet. Vi gör det tillsammans! Och när mars är slut är förhoppningsvis alla dina Ufon lagade, omsydda eller färdigställda, och du kan lägga resten av våren på att sy och sticka nya, roliga saker!

5 svar på “4 steg för att slutföra dina ufon

  1. Väldigt bra tips! Jag satte mig faktiskt redan i helgen och repade upp några stickningar som jag antagligen aldrig kommer slutföra. Förhoppningsvis kommer jag på något roligare att använda materialet till

  2. Jättebra tips – för alla typer av projekt! Sitter här i vardagsrummet som ska tapetseras, men innan dess måste spackla/laga sprickor i väggen, fixa med el osv.. ska följa råden ovan även här hehe, känns som ett bra arbetssätt!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp