Sybingo 19 – årets vinnare!

I samarbete med Husqvarna Viking och Slow fashion

Årets sybingo avslutades för ett tag sen, men idag sätter vi officiellt punkt för sommarens bingo. Vi har haft rekordstort deltagande, och det är en fröjd att scrolla genom sybingo-taggen på instagram. Ni har varit så engagerade, likeat, kommenterat och gillat varandras bilder, och såklart skapat fantastiska saker! 

Vi är också jätteglada över de samarbetspartners vi har haft – Husqvarna Viking och Johanna Nilsson. Som ni vet har de sponsrat årets sybingo med otroliga priser – en Husqvarna Viking Opal 960Q och bokenSlow fashion : din guide till smart och hållbart mode. Vi förstår att det är lockande priser, och vi är så glada att idag få meddela vinnarna! 

Vinnarna har blivit utsedda tillsammans med våra samarbetspartners, och vi har grundat beslutet på antalet kryssade rader + skapartipset. Det har inte varit lätt, då vi fick in massa bra tips, och dessutom var ni ett helt gäng som kryssat hela brickan!

Årets vinnare:

Första pris går till Therése Björkman (@dunderskruttet) som vinner symaskinen Husqvarna Viking Opal 960Q!

Mitt bästa skapartips måste vara att ”var din egen Pippi Långstrump”. ”Va? Vad menar du?” Tänker ni kanske nu. Jo. Pippi sa att ”det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert”. Och så försöker jag tänka när det kommer till mitt skapande. Det är lätt hänt att känna sig hämmad när det kommer till att prova nya detaljer på plagg eller en ny slags maska i stickningen. Att man drar sig för att göra det man verkligen vill för man inte förstår hur man gör eller att det verkar komplicerat. Jag bestämde mig för att gå helt in, att kasta mig ut. Ja, det är mycket jag inte kan. Det blir fel. Jag sprättar, syr om, kastar ibland. Men. Det som lämnar min syhörna eller stickfåtölj är saker jag verkligen vill ha och är nöjd med. Trots brister. Och jag sträcker på mig för jag kunde bemästra det där steget som lät så krångligt. En blandning av Google, youtube, grupper på Facebook och ja, Pippi Långstrump – det är ett bra tips det!

Grattis Therése! Vi håller helt med dig, man måste våga testa allt. Hoppas du får stor glädje av din nya symaskin.


Andra pris går till Katrin Höglund (@sagner_by_katrin) som vinner boken Slow fashion av Johanna Nilsson och Jennie Johansson!

Jag har funderat mycket över vad som är mitt bästa skapartips. Ett flummigt tips, som kan vara svårt att ta till sig om man inte är funtad på samma sätt som jag, är att fynda material i sina och andras lådor och på loppis, och låta materialen tala om vad de vill bli. Det är lite som Mannen som talade med hästar, fast Kvinnan som talade med tyg. Min väska som just blev klar är skapad enligt den principen. Allt material är fyndat second hand från inte mindre än två olika dödsbon från sömmerskor som jag lyckligen ärvt, och resten är från second hand-butiker. Fodertyget köpte jag när jag väntade mitt första barn, i USA, för exakt 15 år sen. Allt material passade så bra ihop och viskade till mig att det ville bli en väska. Jag bestämde på ett ungefär hur stor den skulle vara och sen bara skar och sydde jag, vägg för vägg i väskan, med olika fack efter olika behov allt eftersom jag kom på det. Så mitt flummiga skapartips är lyssna på materialen och var inte rädd att testa dig fram. Sy noggrant och justera/sprätta när det behövs. Inget slarv. Stryk alla sömmar vartefter. Var riktigt envis och ihärdig, tills din vision är visualiserad. Då kan man sy riktiga stordåd.

Eftersom flum inte passar alla vill jag ge ett till mer handfast skapartips. Många är rädda för att använda pdf-mönster för att det är så tidsödande och jobbigt att få ihop dem så att alla linjer möts som de ska. Men med det här tricket går det faktiskt på nolltid att få ihop pdf-mönster och det med perfektion. Gör så här: pdf-mönstren brukar ha en ram med linjer som ska passas ihop. Klipp av hörnen på pappret så att den klippta kanten precis möter ramverkets hörn. Det räcker att klippa 2-3 av hörnen beroende på var arket ska sitta. Ta sedan limstift på baksidan mellan dina klippta hörn. Nu blir det jättelätt att måtta in var arket ska sitta mot det andra så att alla mönsterlinjer möts. Testa får ni se hur lätt det går! Det är så synd att undvika pdf-mönster, eftersom de är billigare, snabbt går att få hem vid köp, och det finns så otroligt många spännande indie-mönster att utforska, bara man bemästrar ihopklistrandet. Jag försöker skicka en liten video som stödjer min beskrivning. Alla som testar denna metod blir förvånade över hur revolutionerande den är. 

Tack Katrin för dina tips! Jag ska definitivt testa det där med PDF-mönstren. Hoppas du gillar boken!


All eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Skicka era adresser till info.sewityourself@gmail.com så skickar vi ut era vinster inom kort! STORT GRATTIS!!!!

Vi vill såklart också rikta ett stort tack till alla sybingo-deltagare. Ni har inspirerat oss så mycket! Här är ett gäng av de bilder ni taggat med #sybingo19.

Utskrift

 1. Kjol av smortensem
 2. Skjorta av Weidan från syvapen
 3. Sockor av sideshowfarfar
 4. Vantar av kat.linn
 5. Kjol av beahallberg
 6. Manchesterkjol av malinsyr

Utskrift

 1. Byxor av tygsax
 2. Kaffefilter av pemdesign
 3. Stickning av eva_i_bodafors
 4. Broderi av beahallberg
 5. Väska av kat.linn
 6. Tröja av lisa.syr

Utskrift

 1. Väska av clarasofiafalk
 2. Jumpsuit av Ingrid från syvapen
 3. Klänning av anniestickarochsyr
 4. Stickad kofta av dunderskruttet
 5. Klänning av pernillaskreativa

Slutligen vill vi skicka med en hälsning från Husqvarna Viking:

Ett stort tack till alla er som bidragit med så fina sömnadsprojekt under årets Sybingo. Och ett stort grattis till vinnaren – du har så mycket att se fram emot med din nya symaskin! För er alla andra som är sugna på att köpa en Husqvarna Viking® Opal™ vill vi meddela att vi under hela september har kampanjpris på hela Opal™-serien. Så passa på!


Tack alla som gjorde Sybingo19 till en kreativ, skapande, återbrukande och utvecklande sommar!


2 svar på “Sybingo 19 – årets vinnare!

 1. Hej Blir det något sybingo i år? Jag kom aldrig till skott förra året så hoppas på en ny chans nu 🙂

  1. Hej! Självklart blir det sybingo 🙂 Mer info kommer, men det kommer dra igång nån gång i slutet av juni 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp