Zadie jumpsuit – det perfekta sommarplagget

DSC_0094

När det började bli varmt för några veckor sen kände jag ”nu är det dags, nu måste jag sy en Zadie”. En mjuk och luftig jumpsuit, med omlottknäppning och croppade ben, kan det finnas ett skönare plagg? Kanske inte.

När jag valde storlek utgick jag mer från måtten på det färdiga plagget än kroppsmåttlistan, eftersom jag läst att de flesta gått ner en eller två storlekar utan problem. Jag landade i strl 6, men graderade stussen till strl 8. Grenen såg låg ut, så jag kortade den 2 cm, men i övrigt gjorde jag inga ändringar. Jag orkade absolut inte sy en toile för en så enkel passform, men däremot gjorde jag en klassisk tissue fitting för att få ett hum om storleken.

DSC_0097

Under sömnaden kortade jag grenen ytterligare 2,5 cm (alltså 4,5 cm totalt), och livet 1 cm. Till slut hamnade både midjan och grenen på rätt ställe!

DSC_0111

Modellen har veck både på livet bak och fram, och byxorna bak och fram. Väldigt smidigt eftersom det går fort att sy, och det ger extra rörelsevidd, men jag gillade inte alls hur min rumpa såg ut med vecken baktill. Därför gjorde jag om vecken till insnitt istället. Det går såklart inte att se på svart, men jag tycker det blev mycket bättre.

DSC_0119

Tyget är en favoritkvalitet – linneviskos från stoff och stil. Jag har använt samma kvalitet till både denna och denna klänning. Det är mjukt med ett fint fall, och luftigt och svalt som linne.

DSC_0125

Det tog mig en knapp dag att skriva ut och tejpa ihop mönstret, rita av, klippa ut och sy. Med tanke på att det gick så fort, och att jag redan har använt den mycket, är chansen stor att det blir fler. Sy en zadie! Den är toppen.


Detaljer:
Mönster: Zadie jumpsuit
Storlek: 6/8
Justeringar: Kortade grenen 4,5 cm, och livet 1 cm.
Tyg: Linneviskos från Stoff och stil

2 svar på “Zadie jumpsuit – det perfekta sommarplagget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp