Syåret 2019, del två – utvärdering och mål för 2020

Idag är det dags för sammanfattning nummer 2 av syåret 2019, där jag utvärderar förra årets mål, och sätter nya mål för 2020. Första delen hittar du här.

DSC_1460

DSC_1084

DSC_0205

Såhär gick det med förra årets mål:

● Bli mer medveten gällande val av material. Jag vill satsa på att köpa bättre material, som kanske är dyrare men som håller längre. Mer naturmaterial, som ull, linne och silke. Dessutom vill jag bli bättre på att använda mig av ekologiska och/eller återvunna tyger.

Det här har jag tänkt väldigt lite på. Tyvärr. Bättring till 2020!

● Sew my stash! När jag inventerade mitt tygförråd insåg jag att jag äger väldigt mycket tyg. Jag vill använda det jag har, istället för att bara köpa nytt. 2019 vill jag att minst var tredje plagg ska sys av tyger som redan äger.

Det här gick bra ändå! Jag bloggade om 17 sydda plagg, och av de var 7 sydda av tyg jag redan hade. Men, jag köpte mycket tyg också.

● Jag vill fortsätta undersöka underklädes-sömnad, och bli bättre på det. Jag vill sy minst 2 BH:ar, och några olika trosor. Kanske även en bikini?

När jag skrev förra årets inlägg hade jag nyss gått en BH-kurs, och var otroligt inspirerad. Jag började sy en Harriet bra, men sen kom andra projekt emellan och det blev ett UFO. Men, nu är den snart klar! Och jag har köpt material för en till!

● 2019 ska bli året jag bemästrar att sy jeans! Det är det jag är mest sugen på att sy just nu, och jag vill hitta minst en modell som jag verkligen trivs i.

Mina första dawn jeans blev faktiskt ganska bra. Inte perfekta, och jag behöver fortfarande justera passformen men jag är nåt på spåren här!
Dessutom sydde jag två par Persephone pants, och även om jag verkligen inte blev nöjd med passformen där är jag taggad på att sy ett par nya. Jag blev särskilt inspirerad när Michelle sydde ett par, och skrev att hon gick ner tre storlekar över stussen, eftersom tyget töjer sig. Hennes kroppsmått är väldigt nära mina, så funkar det för henne borde det funka för mig!

DSC_0218

DSC_0159

Symål för 2020

  • Sew my stash – på riktigt. Malin har startat hashtaggen #make20for20, där hon ska sy 20 plagg 2020 med tyger och mönster hon redan har. Jag blev superinspirerad, och kommer också delta i detta, men bara fokusera på tyger jag redan har. Jag håller på med en skapar-planering som jag kommer visa här inom kort.
  • Kurera min garderob. Jag vill bli bättre på att sy genomtänkta plagg, som passar ihop med det jag redan äger. Se till att fylla de luckorna som gör att vissa plagg inte används, satsa lite mer på basplagg, och tänka till när det gäller färgval.
  • Återigen – fortsätta sy byxor. Hitta en passform som passar mig.

DSC_0076


Vad är dina symål för 2020?

Ett svar på “Syåret 2019, del två – utvärdering och mål för 2020

  1. Att få en sammanhängande garderob är ju något av det svåraste som finns. Så det skall bli intressant att få ser hur du tänker tackla plaggen din garderob. Och jag ser framemot att få se planeringen över ditt syår

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp