Syåret 2018, del två – utvärdering och mål för 2019

Idag är det dags för sammanfattning nummer 2 av syåret 2017, där jag utvärderar förra årets mål, och sätter nya mål för 2019. Första delen hittar du här.

DSC_0267
DSC_0060
DSC_0694

Såhär gick det med förra årets mål:

● Planera min sömnad bättre. Jag vet till exempel att jag vill sy en vårkappa och en sommarjacka, och det bästa vore att sätta igång ganska snart. Annars står jag där i mitten av april och är irriterad över att behöva använda min noppiga vårkappa som jag haft de senaste åren, men ändå inte vilja köpa en ny för jag har ju en jag tänkt sy.
Lite bättre har jag ändå blivit på att planera min sömnad. Jag gjorde en inläggsserie där jag skrev om tre saker jag ville sy inför varje ny årstid, vilket gjorde att jag satte en sorts deadline för mig själv. Allt blev såklart inte gjort, och vissa saker fick jag bråttom med att bli klar med (tänker framför allt på bröllops-byxdressen), men mycket annat som jag ville sy blev faktiskt sytt tack vare lite planering. Det här är något jag ska försöka hålla fast i framtidsmässigt.
Här är planeringsinläggen:
● Organisera bland mina tyger, sömnadsmaterial och mönster. I slutet av mars flyttar jag tillbaka till Göteborg, hem till min egen lägenhet, och då ska det bli ordning och reda! Det underlättar ju skapandet något enormt.
Det här har jag gjort! I somras gjorde jag en rejäl inventering av alla mina tyger och garner, och pärmarna med mönster är i bättre ordning än någonsin. Jag har lite kvar att fixa gällande tillbehör som knappar, trådar, verktyg m.m., men när det är färdigt kommer ett blogginlägg om hur jag organiserat min sömnadsplats.
● Jag vill lära mig mer om underkläder, både konstruktionsmässigt och sömnadsmässigt. Jag har köpt en bok om konstruktion av underkläder, och är sugen på att gå en kurs i underklädessömnad. Nån som har tips om en bra i Göteborg?
Check på denna också! I november gick jag en kurs i BH-sömnad som gav mersmak. Har skrivit litegrann om det här.
● Utveckla Sew it yourself tillsammans med Fredrika. Som vanligt har vi massa tankar och ideer, och jag hoppas att vi kan genomföra vissa av dem i år.
Sommarens sybingo var den bästa vi gjort – vi hade ett jättebra samarbetspartners i form av Tygverket, Janome och Go recreate, kunde tävla ut fina priser, och ni var betydligt fler som deltog än tidigare år. Det är vi väldigt glada över!

DSC_0043
DSC_0204
DSC_0357

Symål för 2019
● Bli mer medveten gällande val av material. Jag vill satsa på att köpa bättre material, som kanske är dyrare men som håller längre. Mer naturmaterial, som ull, linne och silke. Dessutom vill jag bli bättre på att använda mig av ekologiska och/eller återvunna tyger.
Sew my stash! När jag inventerade mitt tygförråd insåg jag att jag äger väldigt mycket tyg. Jag vill använda det jag har, istället för att bara köpa nytt. 2019 vill jag att minst var tredje plagg ska sys av tyger som redan äger.
Jag vill fortsätta undersöka underklädes-sömnad, och bli bättre på det. Jag vill sy minst 2 BH:ar, och några olika trosor. Kanske även en bikini?
2019 ska bli året jag bemästrar att sy jeans! Det är det jag är mest sugen på att sy just nu, och jag vill hitta minst en modell som jag verkligen trivs i.

DSC_0037

Har ni några sömnadsmål för 2019?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp