Sypeppen september – Dawn jeans

DSC_0202

Mina jeans är klara – mot alla odds! Det började med att min overlock var på service, och det var mycket oklart när den skulle bli klar. Men jag fick tillbaka den snabbare än väntat och kunde börja sy. Och då gjorde jag inte ett enda steg rätt? Var tvungen att sprätta och sy om 7000 gånger. Sen gick nålskruven till min vanliga symaskin sönder, men då var jag så gott som klar och kunde sy det allra sista på min gamla, inte riktigt lika bra, symaskin. Så, några dagar efter deadline men ändå – här är mitt sypeppsbidrag för september.

DSC_0240

Mönstret är Dawn jeans i den raka modellen, men jag tog in benen ganska rejält. Jag känner mig så töntig i helt raka jeans? Det funkade helt enkelt inte.

DSC_0213

Tyget kommer från By dem och är i 100 % bomull men med lite mekanisk stretch = skönare att bära. Av samma tyg har jag skurit ut delarna till ett par Persephone pants, men de vänta tills min symaskin är hel igen.

DSC_0179

Med tanke på att de kommer töja sig hade jag kunnat göra passformen lite tajtare, men överlag är jag ändå nöjd! Kommer antagligen mest ha dem under en längre, tunnare klänning vilket jag tycker är så himla fint, och då gör det ju inget om de släpper lite.

Glöm inte att kolla in Fredrikas blogg den sista september, för att se alla månadens sypeppesbidrag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp