Ottoline och brun manchester – a love story

DSC_0224

I maj sydde jag ett plagg som kändes klockrent direkt. Ni vet, ett sånt plagg som man förälskar sig i, som passar till allt i garderoben, och som man sträcker sig efter varje dag. Ett sånt där plagg som gör att man undrar vad man hade på sig innan det fanns? Låt mig presentera: manchesterjackan Ottoline!

DSC_0201

Jag sydde min första ottoline förra våren, och fast jag gillade modellen kändes den aldrig helt rätt. En vit jacka är liksom inte min stil. Sen köpte jag en ganska stor bit kamelfärgad manchester på stoff och stil, och kom på att det skulle passa perfekt som en jacka.

DSC_0222

Från början funderade jag på att göra denna jackan ca 20 cm längre, men till slut blev det samma längd som min förra. Det är en ganska perfekt längd, som passar både till kjol, klänning och byxor. Jag gjorde samma ändringar som förra gången, men denna gången klistrade jag mellanlägg i fronten, kragen och ärmsluten. Helt orimligt att det inte står med i instruktionerna.

DSC_0254

I mönstret ingår en bröstficka, men den struntade jag i. Jag tyckte att det blev lite stökigt med ännu en ficka, och dessutom används den ju aldrig!

DSC_0257

Denna jackan stod med på min make20-lista, eftersom jag hade tyget och ville använda det. Men något jag inte räknade med var att jag även hade exakt 7 stycken helt perfekta knappar! Det enda jag behövde köpa när jag skulle sy jackan var matchande tråd, allt annat material fanns hemma. Blev faktiskt orimligt glad över det!

DSC_0200

Om det inte redan framgått så älskar jag denna jackan! Den är dessutom kul att sy, med bra instruktioner och välkonstruerade detaljer. Kan varmt rekommendera!


Detaljer:
Mönster: Ottoline jacket från Merchant and Mills
Storlek: 8, men lite större nertill
Justeringar: Kortad ca 8-10 cm, ärmarna kortade 4 cm
Tyg: Kamelfärgad manchester från Stoff och stil

2 svar på “Ottoline och brun manchester – a love story

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp