Ottoline jacket

DSC_0543

I våras sydde jag en jacka som jag glömde blogga om. Men därför, bättre sent än aldrig, så tar vi det nu.

DSC_0526

I takt med att workwear-inspirerade jackor stormade in i butikerna blev jag mer och mer sugen på en egen. Efter lite research hittade jag Ottoline jacket från Merchant and Mills, och bad min kompis Mathilda köpa mönstret från Tygverket (eftersom deras mönster inte verkar finnas i PDF-format).

DSC_0556

Mönstret var superbra, med tydliga instruktioner. Dock så var inte mellanlägg inkluderat i mönstret, och det fanns inga instruktioner på att applicera det heller, vilket jag tycker är märkligt. Jag la till mellanlägg i framstycket, men inte i kragen dumt nog. Det skulle jag absolut gjort.

Jag sydde storlek 8 och graderade ut lite nederkanten. Dessutom kortade jag längden ca 8-10 cm, och ärmen 4 cm. Till nästa gång skulle jag korta ärmarna ännu mer, på bilderna har jag vikt upp dom.

DSC_0548

Jag gillar verkligen detaljerna på den här jackan – stickningarna, fickorna och knapparna. Men jag känner mig tyvärr inte helt bekväm i en vit jacka. Dessutom tycker jag att det är lite svårt att matcha en boxig jacka till kjol eller klänning, och jag har fortfarande inte sytt tillräckligt många byxor att kunna matcha med. Men jag har såklart använt den en hel del ändå, och jag funderar på att ge mönstret en ny chans. Kanske en brun manchesterjacka? Allt brukar bli bra i manchester.


Detaljer:
Mönster: Ottoline jacket från Merchant and Mills
Storlek: 8, men lite större i nederdelen
Justeringar: Kortad ca 8-10 cm, ärmarna kortade 4 cm
Tyg: Off-white bomull från Gårda Textil

Ett svar på “Ottoline jacket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp