Oslo-mössan

DSC_1524

Temat för oktobers sypepp har varit ”ytterplagg”. Perfekt för mig, som behövde en extra push för att sätta igång med min rutiga höstkappa. Jag hade stora ambitioner om att den skulle hinna bli klar, men jag underskattade tiden det tar att mönsterpassa rutor. Tur då att jag hade ett annat projekt som passade in på temat, och som var i slutfasen –> min första stickade mössa!

DSC_1535

Mönstret heter Oslomössan och det är Petite knit som designat den. Den är väldigt enkel, men stickas på stickor 3,5 så det tog sin lilla tid. Jag använde garnet som föreslås i beskrivningen, Arwetta classic.

DSC_1549

Jag stickade dam-storleken och hade tänkt behålla den själv, men jag tyckte att den blev lite för hög för mig. Vilken tur då att även Robin behövde en mössa, och den passade honom bra! Än så länge är den för varm, men till vintern kommer den vara helt perfekt.


Detaljer:
Mönster: Oslomössan
Storlek: Dam
Justeringar: Inga
Garn: Arwetta classic

Ett svar på “Oslo-mössan

  1. Åh jag har funderat på att sticka den, men det har inte blivit av än. Den blev väldigt fin i den gröna garnet och den passade ju väldigt fint ihop med Robins röda halsduk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp