Norma blouse

DSC_0085

På min make20-lista skrev jag upp två stycken roscoe blouse, och eftersom jag blev så nöjd med den första var jag väldigt sugen på att sy en andra. Tyvärr insåg jag bara av att veckla ut tyget att det absolut inte skulle räcka, och jag blev tvungen att tänka om. I samma veva kunde man ladda ner fibre moods nya mönster Norma gratis, och jag bestämde mig för att använda det mönstret istället.

Norma är en enkel blus med v-ringning och puffiga ärmar. Det var ett snabbt projekt, som syddes på en kväll.

DSC_0082

Tyget är krinklad, mörkblå viskos från Gårda. Jag har sytt en kjol i samma tyg men i svart, och jag vet att färgen tyvärr bleknar ganska fort efter några tvättar. Men precis nu tycker jag det är så himla fint. Jag får försöka se till att inte spilla!

DSC_0064

Knapparna hade jag i min stash, så jag behövde inte köpa nånting för att få en helt ny blus. Kul med gratis kläder!


Detaljer:
Mönster: Norma blouse
Storlek: 8
Justeringar: Graderade till strl 10 över stussen, inga andra ändringar
Tyg: Viskos från Gårda textil

4 svar på “Norma blouse

  1. Supersnygg! Var helt säker på att jag också laddade ner Norma men lyckas inte hitta det nu … Får försöka pussla lite från andra mönster jag har för blir väldigt sugen på att göra en. Särskilt när jag ser så fina versioner, som din!

    1. Tack så mycket! Mönstret är ju egentligen väldigt enkelt, så det pusslar du säkert ihop utan problem!

  2. Vilken snygg blus! Den har jättefin passform på dig! Hoppas färgen håller sig bättre på detta tyget än det gjorde på den svarta kjolen.

  3. Superfin blus. Jag har också planer på att sy Norma som klänning. Eftersom jag har tidningen där mönstret finns med och jag gärna vill använda mönster jag har istället för att köpa ännu fler tänkte jag att det inte är så krångligt att sy den som klänning. =D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp