Monthly makers – garn

DSC_0175
För nån vecka sen hade vi temadagar i skolan, och den ena dagen hade jag stickning och virkning. Eftersom att jag ganska länge varit sugen på att sticka en halsduk kändes det som ett ypperligt tillfälle att sätta igång. Jag är en ganska långsam stickare, och inser ofta en liten bit in i projektet att jag tycker det är ganska tråkigt. Därför har jag påbörjat ett gäng stickningar, men aldrig avslutat nåt. Men eftersom att jag hade en hel dag på mig i skolan, när jag ändå var tvungen att sticka eller virka hann jag komma så pass långt att jag ville fortsätta. Och nu är den klar! Min första avslutade stickning ever. Så lämpligt då att Monthly Makers har garntema denna månaden! Har flera gånger tänkt att jag ska vara med men det har aldrig blivit av, men nu faller det ju sig naturligt 🙂
DSC_0172
Garnet jag använt heter Myk, och kommer från Sandnes Garn. Det var ganska dyrt, men jag är så glad att jag köpte det för det är helt otrligt mjukt och varmt. Det är en blandning av 48 % babyalpacka, 30 % merinoull och 22 % polyamid. Här kommer lite textilnörderi, men detta tyckte jag var intressant: polyamiden i garnet är stickat som ett rör, , och däri ligger alpackan och ullen. Det gör att det blir lätt att sticka i, och jag antar att det även kan motverka att ullfibrerna lossnar och gör jackan hårig. Tycker det var så smart! Färgen är blåsvart och mycket svårfotad, den skiftar liksom i ljuset.
DSC_0171
I ändarna fäste jag fransar. Jag tycker liksom att halsdukar utan fransar ser likte halvgjorda ut. Dessutom är fransar ett smart sätt att förlänga halsduken utan att behöva sticka 30 cm till, hehe.
Idag är det måndag och jag har den himla lyxen att ha höstlov. Så knäppt? Känns lite lite tråkigt att inte gå till skolan denna veckan (fast den är öppen så jag kommer kanske vara där ändå…) Men hur som helst så känns höstlov som en bra tid till att pyssla med garn, och eftersom att jag kommer åka tåg i 4 timmar på onsdag ska jag börja på nåt nytt projekt då. Har blivit så himla sugen på att virka! Tror att det egentligen är mer min grej än stickningen, vi får se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp