Jessica bh

DSC_0283

När jag listade mina sömnadsmål för 2018 var ett av dom att lära mig mer om underklädessömnad. Därför har jag hållt ögonen öppna efter kurser, och när jag såg att Bodil Friman skulle hålla en bh-kurs i borås bokade jag in mig direkt. Under två heldagar blev man mätt och fick hjälp att prova ut bygel, blev försedd med hennes egna mönster Jessica, och allt material som krävdes för att sy så många bh:ar man hann med.
DSC_0287

Jag lärde mig så mycket – framför allt om hur man hittar sin storlek och varför det är så himla svårt att hitta en bra bh i butik. Hur längden och vinkeln på bygeln spelar in, och inte bara omfånget och kupstorleken. Självklart hade jag inte den storleken jag alltid använt, och jag var extremt skeptisk till att bh:n jag sydde faktiskt skulle passa, tills jag provade den. Och så satt den som en smäck?! Okej, ganska tajt jämför med de mjuka, bygellösa topparna jag brukar använda, men jag kände ändå att det är såhär det ska kännas när man använder en bh i rätt storlek.

DSC_0312

Hur nöjd jag än är kommer nog den första bh:n användas sparsamt. Jag ser den mer som en toile i det vita, lite genomskinliga tyget med skakiga stickningar här och där. Men jag köpte ett vinrött kit med tyg, spets och alla detaljer för att kunna sy en ny, lite finare. Jag har inte helt bestämt mig för om jag kommer använda samma mönster (med lite modifikationer för att skapa en design jag trivs bättre i), eller om jag ska testa någon annan modell nu när jag känner mig bekväm med hur man provar ut en bra storlek och syr alla moment. Hur som helst var jag lyrisk efter helgen med bh-sömnad och rekommenderar alla som har möjlighet att gå på någon av Bolids kurser att göra det.

Och vill du höra mer om just bh-sömnad tycker jag du ska lyssna på avsnitt 15 av Sypodden där Bodil gästar, och Love to sews avsnitt med Emerald Erin.

Ett svar på “Jessica bh

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp