Jenny-byxor + pattern hack

DSC_0643Första gången Jenny-byxorna från Closet case pattern dök upp i flödet på instagram kände jag att jag behövde ha dom. Sagt och gjort – jag köpte mönstret och la till det på min lista av 3 saker jag ville sy under hösten. För någon vecka sedan blev de klara!

DSC_0665

Min första tanke var att använda svart eller blå denim, men när jag såg de här byxorna från & other stories bestämde jag mig för att köra på bredspårig manchester istället. Jag hittade tyget på Gårda textil för 170 kr/m.

DSC_0637

Baserat på mina kroppsmått gjorde jag strl 8 i midjan, och graderade ut till strl 12 över stussen. De är ganska rymliga över höfterna och stussen och om jag använder mönstret igen kommer jag nog ta in dom lite, men på de här byxorna stör det mig inte alls.

Jag sydde (som vanligt) en toile innan jag började klippa i fintyget, men behövde inte göra särskilt mycket ändringar. Jag justerade grenen lite genom att korta den framtill och ändra kurvan bak. Dessutom gjorde jag benen lite vidare nertill, samt kortade av längden med ca 12 cm…

DSC_0657Biben är egentligen konstruerad med en söm mitt fram, men jag ville inte störa spåren i manchestern så jag gjorde den i ett stycke istället. Dessutom ändrade jag fickan till att bli likadan som på Cleo-klänningen.

DSC_0671

Under hela mitt vuxna liv har jag föredragit kjol och klänning framför byxor, men den senaste tiden har jag dragits mer och mer till byxor. Av förklarliga skäl äger jag inte särskilt många par, och när jag sydde de här hängselbyxorna tyckte jag att det var synd att begränsa användningstillfällena med att sätta på en bib. För hur fint jag än tycker det är med hängselbyxor, finns det ju många tillfällen när man är mer sugen på ett par helt vanliga byxor istället.

DSC_0677

Då såg jag det smartaste pattern hacket någonsin av Sewnorth på instagram, och jag kopierade direkt. Hon hade alltså inte sytt in biben i linningen, utan istället gjort knapphål på insidan av linningen och satt knappar på biben. Exakt hur hon gjorde finns som en sparad story på hennes profil. Som tur var hade jag tyg kvar till att göra den här ändringen, och jag tycker det blev så sjukt bra.

DSC_0687Kolla! Ett par helt vanliga byxor.DSC_0691Jag har använt dom både med och utan hängslen, och de har snabbt blivit ett favoritplagg i garderoben. Heja byxor! Jag vill sy massa fler.


Det här blir mitt första bidrag till månadens sypepp. Mer info om sypeppen hittar ni här.

7 svar på “Jenny-byxor + pattern hack

  1. Så himla fina och så smart hack! ska testa det själv och har en fråga, har du haft mellanlägg på både den inre och yttre delen av midjebandet? tack för en superfin blogg som ger massor av inspiration och tips!

    1. Eller hur! Så himla smart. Jag hade mellanlägg på den yttre delen av midjebandet, men pressade även på på insidan där jag gjorde knapphål, för att göra dom lite starkare.
      Tack så jättemycket <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp