Holly dress

DSC_0212 DSC_0197

Det sista plagget jag sydde 2019 blev också det sista plagget jag bar. Vi hade nyårsmiddag hemma hos oss, och hade pyntat med glitter. Precis som sista dagen 2009 klippte jag luggen i badrummet och hade på mig hemmasydd klänning, men i övrigt är allt ganska olikt hur det var då. På alla sätt till det bättre.

Veckan innan jul fick jag ett infall, och bestämde mig för att självklart skulle jag sy en klänning att ha på mig på juldagens hemvändarfest. Egentligen fanns det såklart inte riktigt tillräckligt med tid, men jag körde på ändå. Tyget köpte jag på stoff och stil i november, utan någon egentlig plan. Jag tyckte att det var fint, men att det kanske fanns en stor risk att bli för mycket kulturtant med ett så blommigt och färgstarkt print? Min lillasyster fick agera smakråd via sms och hon tyckte jag skulle köpa det, så jag slog till på två meter. Det räckte exakt till den här klänningen.

DSC_0195DSC_0196

Om jag skulle hinna sy en klänning behövde det vara en ganska snabb modell. Jag orkade inte göra ett eget mönster, och jag hade inget färdigt som jag var sugen på att använda. Till slut köpte jag mönstret till Holly dress från Fibre mood, som jag sett några gånger på instagram och som jag tycker är både fin och enkel, utan att på något sätt vara tråkig. Mycket av detaljerna försvinner i printet, men den har en liten polokrage, rynk i ringningen fram, höga manschetter och rejält tilltagna ärmar. Jag sydde storlek 36 men graderade till 40 vid stussen. Normalt sett behöver jag göra narrow shoulder adjustment på de flesta mönster, men jag tyckte att axlarna såg ganska smala ut så jag lät bli. Det var tur, för de var helt perfekta! Den enda justeringen jag gjorde var att jag kortade ärmarna 2,5 cm, men till nästa gång kommer jag behålla den ursprungliga längden. Ärmarna är okej, men lite extra längd hade inte skadat.

I mönstret ingår ett midjeband, vilket jag sydde men faktiskt inte har använt. Jag tycker klänningen gör sig fint utan markerad midja.

DSC_0218

Jag är så glad att jag sydde denna klänningen, för jag älskar den! Jag känner mig så fin i färgerna och mönstret, och jag kan meddela att modellen funkar finfint för både trerätters middag och intensiv dans fram till tre på natten.


Detaljer:
Mönster: Holly dress
Storlek: 36/40
Justeringar: Kortade ärmarna 2,5 cm
Tyg: Viskos från Stoff och Stil

2 svar på “Holly dress

  1. Sjukt snygg klänning!! Jag tycker du lyckades väldigt bra att balansera upp mönstret med en passande klänningsmodell. Annars kan det som du säger lätt bli lite kulturtantskänsla över plaggen med ett sådant print.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp