En nysydd pyjamas

pyjamas
För ett tag sen fick jag ett väldigt sug efter en fin pyjamas. Eftersom jag sett massa fina Fifi-pyjamasar från Tilly and the buttons, bestämde jag mig för att för att köpa mönstret. Jag gör nästan alltid egna mönster, men ibland är det kul att testa något annat.
DSC_0243
Tyvärr funkade det här mönstret väldigt dåligt på min kropp. Jag sydde en toile av toppen, och insåg att jag var tvungen att sy storleken mindre än vad som angavs som korrekt till mina kroppsmått. Med den mindre storleken blev kroppen bra, men kuporna var jättestora.
DSC_0256
Det löste jag dock genom att ta bort vecken som är på mönstret, och ersätta med en skärning. Det blev faktiskt ganska fint.
DSC_0246
Till shortsen sydde jag också en toile, och insåg att det skulle krävas alldeles för mycket justeringar för att de skulle passa mig. Istället använde jag mönstret jag gjorde till de här byxorna, men mycket kortare såklart.
Tyget är ett Liberty-tyg jag köpte på Gårda textil, av ett presentkort jag fick av mina svärföräldrar i julklapp. Tycker det känns som ett perfekt pyjamastyg.
I och med sömnaden av den här pyjamasen bockar jag av tre rutor i sybingon:
✂ Sy en pyjamas
✂ Sy något mönstrat
✂ Skapa ett plagg
Hur går det för er?

Sybingon är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Vi hoppas att sybingon ska inspirera och att du vill skapa tillsammans med oss i sommar. Sybingon 2017 är ett samarbete med Tygverket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp