En mönstrad skjorta

DSC_0001

Årets första plagg är sytt, och traditionsenligt blev det en skjorta till Robin. Efter julledigheten, som jag alltid spenderar hos mina föräldrar (utan symaskin) kliar det i fingrarna, och jag vill bara sitta vid maskinerna utan att behöva tänka för mycket. Därför fick Robin för tredje året i rad en ny skjorta i början av januari.

DSC_0016

Tyget till denna skjortan köpte jag för flera år sen, när tygbutiken i Älmhult skulle lägga ner. De sålde ut allt till väldigt rabatterat pris, och jag köpte det sista på rullen av det här mönstrade bomullstyget. Jag har fortfarande ganska mycket kvar, så vi får ser vad som mer kan skapas av detta tyget. Hur som helst känns det bra att jag sytt ett plagg med tyg från mitt stash, vilket ju var ett av mina symål för 2019.

DSC_0025

Jag mönsterpassade fickan och såg till att linjera höger och vänster framstycke, men annars var sömnaden ganska straight forward. Till nästa skjorta är jag sugen på att göra något extra, kanske button down-krage, eller lite mer slim fit?

DSC_0020

Men det får ju bli i samråd med den här killen, såklart. 

Det här blir mitt bidrag till januaris sypepp. Här hittar ni insamlingsinlägget, och vill ni veta mer om sypeppen kan ni klicka här

Ett svar på “En mönstrad skjorta

  1. Vilken snygg skjorta. Jag har aldrig sytt någon skjorta till min man. Kanske inte så konstigt då han inte gillar skjortor men jag har inte sytt något annat heller. Jag kanske ska ta och sy en t-shirt till honom då han fyller år i maj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp