En hackad Holly

DSC_0021

En klänning har blivit sydd! En med rynk, volang, ballongärmar och höga manschetter = en statementklänning.

Lila är inte en standardfärg för mig, och jag var tvungen att kolla på tyget tre gånger i butik innan jag bestämde mig för att köpa några meter. Jag gillade printet på håll, men var rädd att det skulle bli för mycket. Men sen körde vi ju statement som månadens sypeppstema och då kan det inte riktigt bli för mycket.

DSC_0031

Jag utgick från mönstret till Holly dress, som jag har sytt en gång innan. Men istället för polokragen gjorde jag en vanlig halsringning, och i kjolen satte jag en volang. Det är bara ett rakt stycke (1,5 gånger kjolvidden) som jag rynkat ihop och sytt på. Superenkelt! Men det ger klänningen ett helt annat utseende än originalet.

Det ingår en mönsterbit för ett skärp, och denna gången tyckte jag att det passade utmärkt till modellen. För att hålla det på plats sydde jag två hällor som jag satte i sidorna.

DSC_0028

Man vet aldrig riktigt hur mycket man gillar ett plagg innan man använt det några gånger. Ibland känner man sig utklädd, och ibland upptäcker man att något blev för trångt eller för stort. Men nu har jag på mig den för andra dagen i rad (den blev klar i torsdags kväll) och jag älskar den faktiskt! Jag känner mig fin i både färgen och modellen, och den är 100 % bekväm.

Någon kanske minns att jag även hade planer på tre andra klänningar till månadens tema? En av dom är faktiskt nästan klar, de andra får vänta lite till, men jag är väldigt sugen på dom allihop!


Detaljer:
Mönster: Holly dress
Storlek: 36/40
Justeringar: Ändrade halsringningen från polokrage till vanlig rund, och la till en volang i kjolen.
Tyg: Viskos från Stoff och Stil

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp