Baseball-tröjan

DSC_0153Jag har sytt så otroligt mycket det här året, utan att jag riktigt märkt det. Och eftersom det alltid är roligast att blogga om de lite större projekten blir det lätt att vissa plagg hamnar i skymundan. Här har vi ett sånt, som blev klart och fotades någon gång i våras av bilderna att döma.
DSC_0146Robin hade en baseballtröja med vit kropp och vinröda ärmar som blivit otroligt noppig och ganska missfärgad. Han ville gärna ha en ny, och det kunde ju jag hjälpa till med. Jag klippte upp den gamla tröjan för att kopiera mönstret, men eftersom den hade dragit sig ganska mycket gjorde jag också ett nytt mönster utifrån en raglangrund jag hittade i den här boken. Sen jämförde jag formen med den uppklippta tröjan, för att den skulle bli så lik som möjligt i vidden och formen över axlarna.
DSC_0162Tyget är singeljersey från stoff och stil. De har flera olika varianter, och  det här var en bomull/elastan-blandning, som inte är alltför tunn. Ska man blanda ljusa och mörka färger är det såklart superviktigt att tvätta tygerna innan man syr, men det är ändå ingen garanti för att den mörka färgen inte ska blöda på den ljusa. I det här fallet har det gått bra, och den har tvättats många gånger utan att ha blivit missfärgad.
DSC_0159Överlag är jag nöjd med resultatet, men det finns lite passformsjusteringar jag kommer göra om jag syr en till. Robin är ganska bred över rygg och axlar i relation till resten av kroppen, och även om det inte syns så mycket på bilderna upplever jag att det drar lite över det partiet. Dessutom skulle någon cm till på längden inte skada. Men överlag är vi nöjda båda två!

4 svar på “Baseball-tröjan

  1. Supersnygg! Känner igen mig i det där att sy fortare än en hinner fota eller blogga. Särskilt hopplöst såhär års när det liksom aldrig verkar vara ljust! Men lika kul med tillbakablickar på plagg, såhär, tycker jag! Så ingen press att hinna lägga upp allt när det just är splitternysytt! 🙂

  2. Åh jag vet precis hur enkelt det är att glömma bort de där mindre projekten. Antingen så glömmer man helt bort att fota dem eller så fotar man dem för att glömma att göra något med bilderna. Håller också med om att det oftast är enklare att blogga om större projekt. Det är oftast enklare att skriva om dem för att man lagt ner så mycket tid på dem.

    Jag gillar verkligen att du blandat vitt och vinrött, det blev en väldigt snygg kombo 🙂 Det är en av mina favorit modeller på tröjor. Skall nog försöka mig på att sy en sådan någon när jag testat sy i trikå några gånger ;P

    1. Precis, de hamnar lätt i skymundan! Och andra grejer vill man visa upp och skriva om direkt.
      Tack, jag gillar också den kombon. Ja, testa! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp