Roscoe dress

DSC_0123

Efter att ha sytt två ganska mastiga kappor på rad var jag väldigt sugen på att sy en snabb och enkel klänning. Valet föll på en Roscoe dress, som jag varit sugen på väldigt länge.

DSC_0121

I mönstret ingår delar till både en topp, en kortare klänning och en längre klänning. Modellen har raglanärmar med rynkat halshål, rymliga 3/4-ärmar och rynkad kjol.

DSC_0127

Jag ville ha en klänning med lång kjol och mycket vidd, så jag gjorde lite justeringar. Toppen är rejält kortad, så att den första volangen börjar redan i midjan istället för höft-höjd. Nästa volang börjar vid knäna, och båda volangerna är ca 150 % större i vidd än tygstycket den är fäst i. Jag tycker att det blev ganska lagom – det skapade volym utan att bli en säck.

DSC_0175

Baserat på byst och midje-mått valde jag storlek 4, men den blev otroligt stor och i slutändan tog jag in midjan med ungefär 20 cm. Jag tycker också det syns lite på ringningen att den egentligen är för stor för mig, även om det inte gör så mycket till just denna modellen. Till nästa gång kommer jag göra storlek 0.

DSC_0170

Tyget är tunn bomull som jag köpte på rean på stoff och stil i somras, och den gör sig perfekt till den här klänningen. Dessutom matchar den vår nya familjemedlem perfekt <3

DSC_0159

Han heter Marcel och har bott hos oss i två månader nu, och jag älskar honom helt otroligt mycket.

Det här blir mitt andra bidrag till månadens sypepp. Glöm inte att skicka in dina bidrag till Fredrika senast den 25:e november!


Detaljer:
Mönster: Roscoe dress
Storlek: 4 (men intagen 20 cm i midjan)
Justeringar: Tog in midjan och gjorde två volanger till kjolen istället för en
Tyg: Bomull från Stoff och stil

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp