Den randiga linneklänningen

DSC_1093

I mitten av juli kom jag hem från två veckors tågluff, och det kliade i fingrarna av längtan att sy. Jag var sugen på att sy något somrigt, och som kunde gå ganska snabbt, och då fick det bli ett av mina planerade projekt från sommarens skapar-planering.

DSC_1079

Av det här härliga linne/viskos-tyget hade jag först tänkt sy en annan modell, men eftersom den här klänningen som jag sydde förra året är en av mina mest använda började jag fundera på den modellen istället. Efter en omröstning på instagram bestämde jag mig för att köra på v-ringning, knäppning och vida ärmar. Jag är så glad att jag gjorde det, för jag trivs så bra i denna modellen och har redan använt den massor!

DSC_1077

Sömnaden gick fort, eftersom jag sytt en likadan innan. Det som däremot tog lite tid var tillskärningen, eftersom jag ville få en bra balans mellan ränderna. Jag lekte med tanken att lägga ränderna horisontellt på livet, men jag tror att det hade funkat bättre utan knappar. Till slut tycker jag att jag fick till det bra, och tyget räckte precis när jag la delarna på det här sättet.

DSC_1088

Trots den ljusa färgen är tyget inte särskilt genomskinligt, men jag bestämde mig ändå för att fodra livet i ett tunt viskostyg. Kjolen lät jag vara o-fodrad, eftersom jag inte ville att klänningen skulle kännas för tung. Jag tror att det var rätt beslut, även om jag bör försöka komma ihåg att ha hudtonade trosor när jag har på mig denna klänningen. Ute i solen blir det ändå lite genomlys.

DSC_1084

Jag är jättenöjd med denna klänningen! Flera frågade efter mönstret på instagram, och tyvärr har jag gjort det själv. Men är man sugen på en liknande modell kan jag tipsa om Hinterland dress med V-neck hack, som jag tycker är ganska lik.

DSC_1106

Med denna klänningen kryssar jag följande luckor i sybingon:
– Skapa något i linne
– Skapa något somrigt
– Skapa en ficka

Ett svar på “Den randiga linneklänningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp