Sypeppen september – mina planer

Sypeppen är igång igen! Visst är det kul! Både jag och Fredrika är riktigt sugna på att dra igång igen, efter en härlig sybingo-sommar. Nu är det dags att fokusera mer på ett projekt i taget, och jag är sugen på ett mer avancerat projekt.

Fredrika står för månadens sypepp, och ni kan läsa hennes inlägg här. Där finns även en intervju med månadens sypeppare Bea Hallberg!

Månadens tema är skolstart, och jag har två tankar på vad jag vill sy.

Alternativ 1: Jeans

Vad är mer skolstart än ett par nya jeans? Jag minns fortfarande crocker-jeansen jag fick när jag började sexan – låga i midjan, tajta över rumpan och vidare i benen. Eller mina första höga jeans när jag började åttan. De var från Gina tricot och jag kände mig extremt cool i höga jeans, brun skinnjacka och senapsgul basker.

DSC_0276

Nu är jag sugen på ett par dawn jeans i rak modell, av ett riktigt fint denim-tyg jag köpt på By dem. Jag har redan tjuvstartat genom att klippa ut bitarna, och insåg då att jag hade precis tillräckligt mycket tyg för att även sy ett par persephone. Om allt går enligt planen kommer jag alltså sy två par jeans under månaden! Dock finns ett stort hinder – min overlock är inlämnad på service och det är väldigt oklart när den blir klar. Jag vet att jag skulle kunna sicksacka, men jag tycker det är så mycket finare och mer hållbart med overlockade kanter, så eventuellt måste jag vänta med mina jeans. Vilket leder mig in på alternativ 2:

Alternativ 2: Kavaj

Ett projekt jag verkligen skjutit framför mig, men egentligen är väldigt sugen på. Så fint med en kavaj som jacka! Perfekt i början av hösten, innan det blir för kallt. En rutig kavaj känns väldigt mycket ”börja på universitet”, eller hur?

DSC_0283

Jag köpte mönstret till Jasika blazer förra året och jag har detta fina, kamelfärgade ulltyg med grå rutor som jag tror skulle bli helt perfekt. Men kommer jag hinna sy en kavaj på tre veckor? Jag hoppas det!


Vad är du sugen på att skapa under månaden?

Ett svar på “Sypeppen september – mina planer

  1. Dawn jeans ser ut som de skulle passa perfekt på dig. Hoppas verkligen din overlock blir klar så du får sy dem snart 🙂 Jag skall sy ett par t-shirtar till min son. Men jag behöver skaffa lite muddtyg för att kunna göra dem helt klara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp