Make 9 – 2019

Sist av alla har jag nu hakat på utmaningen ”Make 9”. Jag har funderat på vad jag saknar i min garderob, vad jag vill lära mig, och vad jag helt enkelt tycker är roligt att sy, och har kommit fram till 9 saker som känns extra viktiga och inspirerande. 

Rumana coat

– Jag är så himla sugen på att sy en lång, härlig ullkappa. En kappa som passar till sen höst och tidig vår, som man håller sig varm i men ändå gör att man känner sig som sitt snyggaste jag. Just nu är jag inne på att använda mönstret till Rumana coat från By hand London, men göra lite justeringar på passformen. När jag kollade igenom hashtaggen på instagram hittade jag nämligen Elisa Lex version, med rymligare passform och skärp i midjan. Jag tycker den är så himla fin! Ska sy en sånhär så fort jag hittat ett tyg jag gillar.

 

Persephone pants

Är det här de mest perfekta byxorna jag någonsin sett? Ja, jag tror faktiskt det. Superhög midja, vida ben och ingen sidsöm. Dessutom verkar alla passa i den här modellen? Jag har faktiskt redan börjat på ett par i brun manchester, men när jag är säker på att jag fått till passformen vill jag jättegärna sy både ett par jeansblå och ett par i tung, off white denim.
Mönstret är gjort av Anna Allen och finns här

 

Dawn jeans:

Efter att ha lyssnat på Love to sews avsnitt med Alina Kroeker blev jag väldigt sugen på att sy ett par jeans utan stretch, som håller många år och ger med sig efter min kropp. Dawn-jeansen är gjorda för ett tyg utan stretch, och i mönstret ingår 4 olika varianter (vida, raka, stuprör och shorts). Jag är mest inne på den raka modellen, och jag tänkte köpa ett ekologiskt denimtyg från By dem. Jag tänker att det kan bli en byxa  som passar till allt.

 

Carolyn pyjamas

Det här mönstret köpte jag redan förra sommaren, och nu tycker jag att det är dags att sy en pyjamas. Jag tror jag kommer göra de långa byxorna och den kortärmade skjortan, och jag vill sy den i något tunt, mjukt tyg. Kanske det här randiga från By dem? Men jag är även sugen på att använda skjortmönstret till att sy några vanliga skjortor. Jag har minst ett tyg hemma som skulle passa fint till en kortärmad, där jag kanske vill lägga till knyt i midjan.
Mönstret är gjort av Closet Case patterns.

 

Peppermint jumpsuit

På sommaren älskar jag att ha på mig byxdressar, och eftersom min favorit har blivit så himla sliten vill jag gärna sy en (eller många). Det här är ett gratismönster från Peppermint magazine (gjort av In the folds), som jag tänkte testa. Jag har sett flera som använt detta mönstret, men gjort om lite så att det blir en omlott-version. Eventuellt kommer jag också testa det.

 

Karma trench

Superspännande mönster eftersom det är konstruerat med zero waste! Alla mönsterdelar är alltså ihoppusslade så att man ska kunna klippa sitt tyg och få noll spill (förutsatt att tyget har rätt bredd och längd såklart). Mönstret är gjort för ett tyg som inte fransar, och jag vill gärna sy i fuskmocka, precis som på bilden. Har ni några tips om var jag kan hitta fin och ganska tunn fuskmocka? Som inte blir statisk efter 2 sekunder?
Mönstret är gjort av en fransk konstruktör som heter Milan Av-Jc, och som enbart verkar skapa zero waste-mönster. Så sjukt inspirerande!

 

Overall

Den rådande worwear-trenden i kombination med att jag faktiskt jobbar på ett företag som gör arbetskläder har gjort mig extremt sugen på att bära overall. Jag tycker att 70-talsstilen är finast, med vida ben och nättare skjorta. Jag tänkte kombinera Jenny-byxorna med en egenkonstruerad skjorta, och anpassa byxorna med hjälp av denna guiden från Closet case patterns. Jag tänker mig att den ska vara denimblå med mycket stickningar, stora fickor och skärp i midjan. Hur fint kommer inte det bli! 
Overallen på bilden kommer från Other Stories, och den här modellen tycker jag är helt perfekt. 

Hariett bra

Efter kursen jag gick förra hösten blev jag 100% taggad på att sy underkläder. Jag köpte nyligen mönstret till Hariett bra från Cloth habit, och tyget jag tänkt använda fick jag just på posten. 

Watson bra:

Ytterligare en bh som jag ser väldigt mycket fram emot att sy, även denna från Cloth habit. Det här är egentligen en modell som jag gissar att jag kommer trivas bättre i, eftersom den är mjuk och bygellös. Lite av materialet som krävs har jag hemma, men lite behöver jag komplettera med innan jag kan sätta igång.


Har ni gjort en Make 9-lista? Berätta gärna!

Ett svar på “Make 9 – 2019

  1. Jag har inte gjort en make 9 lista men blev väldigt sugen att göra en när jag såg din. Jag har i flera år tänkt att sy en overall eller jumpsuit men har inte kommit till skott. Min syateljé är snart klar och jag hoppas att jag till påsk ska kunna sitta och sy massor där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp