Sypeppen januari 2020 – Byx-inspiration

Hur går det med månadens sypepp? Temat för januari är ju byxor, och för att ge er en liten extra knuff tänkte jag visa några byxor jag sytt de senaste åren. Klicka på rubriken för att komma till mönstret. Glöm inte att tagga dina instagram-bilder med #byxormedsypeppen

DSC_0643

DSC_0687

Jenny pants – Closet case patterns

Först ut – hängselbyxor! Som även kan vara vanliga byxor, om man (som jag) använder sig av hacket som Sewnorth visar på sin instagram. Om du känner dig osäker på byx-sömnad är det här ett bra nybörjar-mönster, tack vare den vida passformen som inte kräver särskilt mycket arbete, och på grund av blixtlåset i sidsömmen som gör att du slipper sy en gylf (det mest skrämmande momentet för de flesta).

Läs mitt inlägg här.

DSC_0477

Ginger jeans – Closet case patterns

Ännu ett closet case-mönster. Det här är ett par klassiska jeans för ett tyg med ca 2 % elastan. Här krävs lite mer erfarenhet för att få till rätt passform, och det är viktigt att du har rätt tyg. Men mönstret är som vanligt bra utformat, och instruktionerna är tydliga. Dessutom finns det en sew along som guidar dig genom alla moment på ett strålande sätt.

Läs mitt inlägg här.

DSC_0076

Persephone pants – Anna Allen

Sömnadsvärldens favoritbyxa? Alla har sytt ett par, så om du inte har gjort det än är det dags. Det här är en relativt enkel byxa som går fort att sy. De saknar sidsöm och ok, så de enda kluriga momenten är gylfen (som är bra konstruerad!) och fickorna. Mitt tips om du ska sy dessa är att gå ner i storlek och absolut sy en toile.

Läs mitt inlägg här.

DSC_0193

Dawn jeans – Megan Nielsen

Av de byxor jag sytt är dessa mina favoriter. Mönstret är superbra, med 4 olika varianter av passform och med otroliga instruktioner. Till dessa byxorna ska du ha ett kraftigt tyg utan stretch, och ärligt talat är det mycket lättare att sy än byxor med elastan.

Till månadens sypepp kommer jag sy ett par vida dawn jeans. Så taggad på dom!

Läs mitt inlägg här.

DSC_0467

Ninni culottes – Named clothing

Om du vill sy ett par riktigt snabba, men väldigt användbara byxor ska du satsa på Ninni culottes. Mönstret är gjort för trikå-tyg, men det går precis lika bra med tunt, vävt tyg. Mitt tips är att skippa sidfickorna och istället sy vanliga gubbfickor, som Katie visar här. Det går mycket snabbade och blir en mer användbar ficka.

Byxorna på bilden var de första Ninni jag sydde och de enda jag bloggat om, men utöver dessa har jag faktiskt sytt tre till. Två par har jag gett bort och de andra två använder jag i princip varje dag, mest när jag strosar runt hemma men de användes också flitigt när jag var på tågluff i somras.

Läs mitt inlägg här.


Så här går det till:
1.  Sy , brodera, sticka, virka eller skapa något i en annan textil hantverksteknik. Fotografera det du skapat!
2. Blogga, instagramma eller dela ditt alster i facebookgruppen. (Använd hashtagen #sypeppen och #sewityourself.) Det går även bra att maila ditt bidrag till: info.sewityourself@gmail.com. Länka till sypeppen i ditt inlägg. När du skickar in ditt bidrag godkänner du att vi återpublicerar din bild i våra bloggar och övriga kanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.
3. Kommentera med en länk (gäller både bidrag från blogg, facebook och instagram) till ditt sypeppsbidrag i insamlingsinlägget för aktuell månad. Den 1:a – 25:e varje månad kan du skicka in ditt bidrag till sypeppen. För mer info om hur du skickar in ditt bidrag hittar du i detta inlägget 

Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp