Sybingo 2019!

I samarbete med Husqvarna Viking och Slow fashion

Hej kompisar!
Hoppas att ni haft en fin midsommarhelg och snart får gå på lite ledighet. Själv jobbar jag en vecka till, innan det är dags för en väldigt efterlängtad semester. Jag kommer åka iväg en del, men också hinna var hemma och sy, vilket ju är den perfekta kombon.

Traditionsenligt är det idag dags för starten på sommarens sybingo! För er som inte vet är sybingon ett återkommande initiativ som drivs av mig och Fredrika. Vårt mål är som vanligt att motivera och inspirera till textilt skapande, och under sommaren gör vi det med hjälp av en bingo.

Under sybingon skapar vi i textila material och metoder utifrån årets bingobricka. Sybingon pågår under 9 veckor och vi hoppas att du ska inspireras till att skapa tillsammans med oss. Kanske lär du dig en ny teknik, blir klar med ett projekt du länge funderat på, eller hittar du någon ny att inspireras av på instagram. Vi vet i alla fall att det kommer bli en inspirerande och rolig sommar ihop. Årets bingobricka ser ut såhär:

Vinster

Självklart har vi även i år ordnat roliga vinster, och vi är jätteglada att meddela att årets stora samarbetspartner är Husqvarna Viking! En av de personer som kryssar flest rutor i sommar har chansen att vinna symaskinen Husqvarna Viking Opal 960Q (värde 9695 kr). Dessutom kommer vi båda att sy på deras maskiner under hela sommaren, och visa funktioner och detaljer vi gillar extra mycket.

En nyhet för i år är att vi har lagt till en hållbarhetsrad i bingobrickan, för att påminna oss om att tänka på miljöaspekten även när vi skapar. Därför känns det också extra kul att berätta att sybingon i år även görs i samarbete med Johanna Nilsson som driver bloggen Slow fashion. Hon har sponsrat oss med ett exemplar av boken “Slow fashion : din guide till smart och hållbart mode”, som hon skrivit tillsammans med Jennie Dahlén. För att vinna den ska du kryssa i hela hållbarhetsraden, alltså den diagonala raden med grön text.

Så här går det till:

 • Sybingon pågår till den 25 augusti 2019.
 • Kryssa genomförda rutor och få en hel rad: lodrät, diagonal eller vågrät. Ju fler rader du har klarat av, desto större vinstchans.
 • För att delta i sybingon och ha chans att tävla om våra vinster ska du ladda upp bilder på dina kryssade rutor på instagram, samt tagga bilderna med #sybingo19. Dessutom ska du följa @siy.sewityourself, @johannanswe och @husqvarnaviking_sverige på instagram. Tänk på att du måste ha öppet konto för att vi ska kunna ta del av dina bilder
 • För att ha chans att vinna boken “Slow fashion” av Johanna Nilsson och Jennie Dahlén (fd Johansson) behöver hela återbruksraden vara ikryssad
 • Det är det som du skapar under sybingo-perioden som räknas. Du kan alltså inte kryssa rutor med sånt du skapat tidigare.
 • För att vara med och tävla om vinsterna ska du senast den 25 augusti maila oss och berätta hur många rader du kryssat, samt skicka bilder på de alster du skapat i samband med sybingon. Vi vill även att du berättar om ditt bästa skapartips. I det fall att flera personer har kryssat i lika många rader baserar vi vinsten på ditt tips. Maila till oss på info.sewityourself@gmail.com
 • Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Tänk på att:

 • Ett skapat projekt kan generera flera kryssade rutor. Om du exempelvis gör en remake där du testar en ny detalj kan du kryssa över båda de rutorna.
 • Vårt främsta mål med sybingon är att den ska generera kreativitet, och därför vill vi självklart uppmuntra till att tolka rutorna fritt.
 • Om du vill ladda ner bingobrickan, tryck här


13 svar på “Sybingo 2019!

 1. Haha, vilken rolig idé! Synd att jag inte har något Instagramkonto … Och dessutom inte bor i Sverige. Och till råga på allt är inne i en virkmaniperiod. Men annars hade jag också spelat bingo med er!

 2. Pingback: Livet
 3. Pingback: Nöjd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp