Syåret 2018, del ett

Med en dryg vecka in på det nya året har det blivit dags att sammanfatta syåret 2018. Kanske mitt bästa syår någonsin? Jag skapade otroligt mycket, vilket i sig inte är något att sträva efter, men nästan allt blev bra och har använts mycket!
Om du vill läsa mer om varje plagg är inlägget som vanligt länkat i bilden.

DSC_0137

Årets första plagg blev, i sedvanlig ordning, en skjorta till Robin. Som jag skrev i inlägget om skjortan har skjortor till honom blivit min bästa comfort-sewing, alltså något jag kan sy utan att behöva göra mönsterändringar, prova av eller fundera särskilt mycket på. Alltså ett perfekt plagg att börja året med.

DSC_0155

Nästa plagg är förvisso inte sytt, men det får vara med ändå. Robin blev farbror till en liten Eliott, och vi åkte till malmö för att träffa honom. Jag virkade den här sparkdräkten, som tyvärr visade sig vara för liten. Men vem vet, han kanske får ett litet syskon någon gång!

DSC_0177

I februari blev det ytterligare en skjorta till Robin, denna gången en kopia av den första skjortan jag någonsin sydde till honom, men med uppdaterad passform och snyggare sömnad. Den har använts flitigt!

DSC_0057

I mars hade vi UFO-tema på sypeppen, och jag passade på att sy om ett gammalt, oanvänt plagg till en tröja. Jag sydde även klart den gula sammetskjolen jag började ungefär 3 år tidigare.
T-shirten har använts ganska mycket, men kjolen blev lite för liten. Den går att använda men är inte särskilt bekväm. Men nu när den är klar kan den ju i alla fall ges vidare till någon som den passar!

DSC_0107

Under UFO-månaden gjorde jag även klart denna toppen, som först var tänkt att bli en klänning. Har använt den fler gånger som topp än vad jag hade gjort om det var en klänning!

DSC_0030

DSC_0097

I april sydde jag två baströjor som jag fått mycket användning för.

DSC_0039

Och i samma veva sydde jag den här blå t-shirten, fast jag bloggade om den betydligt senare. Jag använde samma mönster med lite modifikationer till alla tre, men den här blev min favorit.

DSC_0064

I början av maj blev jag äntligen klar med kappan jag hade planerat att sy ca 2 år tidigare. Den har blivit en stor favorit i garderoben. Längtar tills vädret blir milt och jag kan använda den igen.

DSC_0146

Någon gång på vårkanten sydde jag en baseball-tröja till Robin. Den har använts mycket, och det kommer med största säkerhet göras fler.

DSC_0193

I maj fyllde min lillasyster 20, och då sydde jag en Cleo-klänning till henne. Tycker den blev fin!

DSC_0280

Och lagom till min egen födelsedag i juni sydde jag den här omlottklänningen. Den var det perfekta, luftiga plagget hela den varma sommaren, och har använts jättemycket.

DSC_0392

Under sommaren hade vi sybingo, och då sydde jag denna klänningen med tyg jag fick från Tygverket. Med facit i hand borde jag gjort en toile för den blev något tight i midjan. Har använt den rätt mycket ändå, man får se till att välja vilka tillfällen den är mer lämplig till bara!

DSC_0442

I juli gifte sig min kompis Anna, och jag stressade ihop en byxdress att ha på mig på bröllopet. Den blev fin, men det är ärligt talat det sämsta jag sydde under 2018. Jag hade alldeles för lite tid för att få till en bra passform och snygg making, och den syddes enbart med ett användningstillfälle i åtanke. Framtidsmässigt ska jag verkligen försöka att inte stressa fram plagg.

DSC_0501

Ett plagg jag länge hade behövt var en svart, midi-lång kjol, och när jag väl hittade ett bra tyg syddes den på ett kick. Det blev ett av mina mest använda plagg under sommaren, och kommer bäras minst lika flitigt nästa sommar.

DSC_0202

Framåt slutet av sommaren sydde jag en kort, svart kjol med falsk överlott och knytning. Jag har inte använt denna särskilt mycket, dels för att sommarvärmen slog om ungefär när den var klar, och dels för att jag inte riktigt vet vad jag tycker om den? Men den syddes av material som blivit över från något tidigare projekt, så det är inget jag har dåligt samvete över. Jag får helt enkelt ge den en ny chans nästa sommar!

DSC_0134

Den tredje svarta kjolen på rad blev en prickig midikjol. Den använde jag varje dag på way out west, flera gånger när jag var i portugal, och även under hösten med strumpbyxor och polotröja. Jag älskar denna modellen på kjol! Tyvärr blev tyget väldigt fällt redan efter andra tvätten, så den är inte så fin till svart längre. Jag får helt enkelt använda den till andra färger, och jag kommer definitivt sy minst en till.

DSC_0349

Den svarta linneklänningen är ett av de plaggen jag är mest nöjd med från 2018. Modellen är samma som sybingo-klänningen, men med längre och vidare kjol, och lite rymligare midja. Den är otroligt skön i både material och passform, och funkar till många tillfällen. Jag vill fylla min garderob med den här typen av klänningar!

DSC_0384

Här har vi en långärmad t-shirt i samma modell som övriga tröjor i det här inlägget, och ett par byxor som jag från början var ganska missnöjd med. Jag tyckte inte att tyget passade till plagget, jag gillade inte resår-midjan, och jag tyckte att modellen var för låg i grenen. Men även fast det inte blev de byxor jag hade tänkt mig från början har jag använt dom supermycket som ett par sköna hemma-byxor. Så till slut blev de ändå ett lyckat plagg.

DSC_0477

Under oktober hade vi tema ”utmaning” i sypeppen, och jag tog tillfället i akt att sy ett par ginger jeans. De blev inte perfekta, men det var jag fullt medveten om att de inte skulle bli eftersom det var första gången jag använde det mönstret. Jag ser dem som en bärbar toile, och jag har trots dess fel och brister (som säkert bara jag ser) använt dem hyfsat mycket.

DSC_0059

Under hösten gjorde jag en ny version av ett gammalt favoritplagg som blivit fult efter 8 års användning – en velourtröja. Ett snabbt projekt och en ny tröja att använda och älska tills den faller isär!

DSC_0643

DSC_0687

Ett annat lyckat projekt blev de här Jenny-byxorna, med avtagbar bib. Jag gillar att kunna ha dem som hängselbyxor, men använder dem som vanliga byxor minst en gång i veckan.

DSC_0283

I november gick jag en kurs i BH-sömnad där jag sydde denna toilen. Jag lärde mig massvis och blev såååå inspirerad till att sy underkläder på löpande band.

DSC_0796

I december sydde jag en polotröja som jag känner mig som en 70-talstjej i. Mycket bra känsla.

DSC_0843 (kopia)

Och samtidigt sydde jag en svart poloklänning som gör att man känner sig som en fransk 60-talstjej. Också väldigt bra!

DSC_0694

Det sista plagget att hamna på bloggen 2018 var den här omlottklänningen, som jag gillar väldigt mycket. Men det sista som faktiskt syddes var en skjorta till min lillebror, som jag glömt att fota. Jaja, tids nog dyker den väl upp här, och om inte så är det ju okej det med.

I vanlig ordning har jag ju gjort några tutorials också. Klicka på bilderna för att komma till respektive inlägg.

DSC_0207.JPG

DSC_0207.JPG

hur du syr 2

hur du syr 2

DSC_0730-01 (kopia)

DSC_0558-01


Tidigare syårs-sammanfattningar:
– 2013
– 2014, del ett
– 2014, del två
– 2015, del ett
– 2015, del två
– 2016, del ett
– 2016, del två
– 2017, del ett
– 2017, del två

Ett svar på “Syåret 2018, del ett

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp