Ufo-skjortan

DSC_0123

Mitt ufo-projekt är äntligen klart!

DSC_0090

Jag klippte till delarna till den här skjortan i slutet av förra sommaren, men sen kom jag inte längre. Det blev kyligare ute, och mitt behov av en vit linneskjorta försvann för en stund. Men under sypeppens ufo-månad kände jag att det var dags att bli klar.

DSC_0094

Jag använde ett skjortmönster jag gjorde när jag pluggade på tillskärarakademin. Det är en basic modell, med rymlig passform och något droppade axlar. Jag sydde en blå skjorta i den modellen under skoltiden, och den har jag använt jättemycket. Det är alltid skönt när man syr ett plagg där man redan innan vet att modellen är bra.

DSC_0120

Tyget är tunt linne från Gårda textil. När jag skulle köpa knappar velade jag länge mellan vita eller bruna, men till slut blev de skimrande, vita pärlemorsknappar från knapp-Carlsson. Jag tror det var rätt val.

Jag är extremt ovan vid att se mig själv i outfiten vit skjorta och svarta jeans (de är förresten Ginger jeansen jag sydde i höstas), och förmodligen är det inte såhär jag kommer bära denna skjortan. Jag längtar tills linnet mjuknat lite mer, och jag har på mig den tillsammans med saltstänkt hår, brunbränd kropp, kanske jeanskjol och trätofflor. Mmm, perfekt sommarplagg!

Glöm inte att idag är sista dagen att skicka in ditt ufo-bidrag till Fredrika. Och har du inte riktigt hunnit bli klar tycker vi det är roligt med processbilder också!


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself – din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. För mer info, tryck här.

3 svar på “Ufo-skjortan

  1. Men så snygg! Det är alltid skönt med plagg som man vet passar bra och man kommer använda mycket. Vilket är synd för mig som stickar eftersom det är så fruktansvärt tråkigt att sticka samma plagg flera gånger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp