Sypeppen februari: Balloon cardigan

DSC_0055

I september förra året råkade jag hitta Petite Knit på instagram, och efter att ha scrollat igenom hela flödet bestämde jag mig för att nu är det dags att jag lär mig sticka. Det var inte första gången jag tänkte så, jag har börjat sticka på två koftor tidigare, samt stickat en halsduk vilket jag tyckte var otroligt tråkigt. Men jag tyckte att ballongkoftan var så himla fin, och enda sättet att få en var ju att sticka en.

 

DSC_0029

Och titta, nu har jag alltså stickat en hel jäkla kofta! Och det sjukaste är att jag tyckte det var kul? Mönstret var enkelt att förstå, även för mig som är väldigt ny på stickning. Det gjorde att jag hela tiden kunde komma ganska långt innan det var dags för ett nytt, skrämmande moment. Det innebar också att det var väldigt enkelt att sticka även i sociala sammanhang, och efter ett tag kunde jag till och med sticka medans jag tittade på tv. Stickning är alltså perfekt för mig som lätt blir rastlös (eller somnar) när jag inte gör något med händerna. Att jag inte har fattat det tidigare?

 

DSC_0064

Garnet jag har använt är Drops fabel i färgen rost (färgkod 110). Den främsta anledningen till att jag valde det garnet var för att det bara kostar runt 20 kr/nystan, och eftersom jag var osäker på om jag skulle lyckas få ihop en hel kofta ville jag inte lägga för mycket pengar. Det består av 75 % ull och 25 % polyamid, och jag tycker att det blev ganska mjukt och behagligt. Knapparna hittade jag hemma, och jag var väldigt osäker på om de var funka till koftan, men nu tycker jag att det blev fint ihop.

 

DSC_0057

Mönstret är som sagt ballon cardigan från Petite Knit, och jag stickade strl XS. Jag älskar ballongärmarna, men råkade nog blocka lite för hårt för ärmarna som först var i perfekt längd är nu lite för långa. Men, det går ju att blocka igen. 

 

Oväntat nog har jag nu alltså blivit en stickningsentusiast, och jag har redan kommit nästan halvvägs på nästa projekt som är en novice sweater. Dessutom stickar jag på Fredrikas fina mönster, baskern virvel. Har ni tips på stickare att följa på instagram, kommentera gärna! Vill bli ännu mer inspirerad!

 


Det här blir mitt första stickade bidrag till sypeppen!

8 svar på “Sypeppen februari: Balloon cardigan

 1. Wow! Så HIMLA imponerande att du stickat den här! Speciellt när du själv skriver att du ska ”lära dig sticka”? Den är HELT underbar!!

  1. Tack! hehe, jag kände flera gånger att det var lite övermäktigt, men samtidigt ville jag sporra mig själv genom att sticka något som jag verkligen ville bli klar med. Och det funkade!

 2. Superfin och vad häftig känsla att ha stickat ett plagg! Själv är jag ju bara fast i virkträsket men vill absolut lära mig och sticka också i framtiden!

  1. Tack så mycket! Jag har alltid tyckt att stickning känts så mycket läskigare än virkning, men jag rekommenderar dig absolut att testa!

 3. Underbar kofta! Gillar verkligen färgen (även om jag ogillar Drops). Knapparna funkade ju väldigt bra med den färgen, så du gjorde ett bra val i att inte välja de där andra knapparna du visade på instagram Stickning är som du säger det perfekta att göra medan man tittar på tv eller lyssnar på en ljudbok men ändå vill ha något att göra med händerna. Och det är väldigt imponerande att du lyckades sticka en hel kofta, det hade jag nog inte klarat av i början av min stickkariär
  Att tipsa stickare på instagram är svårt, det finns ju så himla många inspirerande. Sen beror det kanske också lite vilken typ av stickning det är man vill se. Men jag tycker nog att Majas Manufaktur ändå är ett måste att följa. Hon är en av mina absoluta favorit mönsterskapare och hon har alltid massor av kloka visdomsord om skapande bland annat att dela med sig av.

  1. Tack så mycket! Ja, jag är glad att jag landade i de här knapparna, det kändes som helt rätt beslut när jag sydde fast dom.
   Åh, henne ska jag absolut kolla in. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp