Sunday sweater

DSC_0451

Förra våren, när jag just hade stickat mina två första plagg (här och här), kände jag mig otroligt inspirerad av min nya hobby. Jag ville sticka hela tiden, och blev sugen på varje mönster jag såg. Därför bestämde jag mig för att sticka en balloon jacket, som jag tänkte skulle vara en mysig kofta. Jag köpte massa garn, och parallellstickade den tillsammans med några andra projekt under sommaren.

När jag kom till monteringen av ärmarna började jag dock känna… varför stickade jag denna koftan? Jag insåg att det här inte var ett plagg jag behövde, och som skulle ha väldigt få användningstillfällen. Dessutom var jag inte helt nöjd med passformen – ärmarna var ganska droppade vilket jag inte gillar, och ribben i nederkant blev inte fin till mina kjolar och klänningar. Jag är ett stort fan av principen ”gör om, gör rätt”, och därför bestämde jag mig för att repa upp alltihop. SVINTRÅKIGT såklart, men ärligt talat gör jag hellre så än färdigställer plagg jag inte blir nöjd med.

DSC_0438

Efter upprepningen hade jag massa garn till ett nytt, mer genomtänkt plagg. Jag bestämde mig för en Sunday sweater, som jag tycker är otroligt fin i sin enkla design och stora ballongärmar, och som går att matcha med det mesta i min garderob. 

Jag gjorde den kortare i kroppen, eftersom jag tycker det är finare till kjol och klänning. Det är nästan den största fördelen med att jag börjat sticka mina egna tröjor – jag får bestämma längden själv! Även ärmarna är lite kortade, men i övrigt har jag följt mönstret.

DSC_0401

Garnet är en tråd Drops Lima (färg 0206) och en tråd Kid Silk (färg 1), och jag stickade på stickor strl 7. Det blev en varm och mjuk tröja, som inte sticks (men som luddar av sig på allt jag har under, men det får man leva med).

DSC_0455

Den gick väldigt fort att sticka – ungefär en månad tog det för mig. Kul med snabba stickningar! Kul med en tröja jag är supernöjd med! Jag kommer sticka en till, vilket ni redan vet om ni läst detta inlägget.


Detaljer:
Mönster: Sunday sweater
Storlek: S
Ändringar: Gjorde kroppen kortare än mönstret angav, och gjorde minskningar var 6:e maska innan jag stickade ribben.
Garn: Drops Lima (färg 0206) och Drops Kid Silk (färg 1)

7 svar på “Sunday sweater

  1. Du gjorde helt rätt i att repa! Det finns ingen mening att sticka på ett plagg som inte kommer komma till användning. Du passar väldigt fint i både färgen och tröjmodellen

  2. Wow kan inte fatta att du är nybörjare!! Jag har stickat i många år, men tycker det är extremt svårt att läsa mönster. Dina tröjor är superfina !

  3. Alltså detta är verkligen en drömtröja att mysa runt i om söndagarna. Hemma med en kaffekopp, i en park och på långa promenader. Modigt att du repade upp och gjorde om, men det ser ju verkligen ut att ha varit helt rätt beslut! Du hittar så fina mönster också! Jag orkar inte riktigt leta mönster själv i dagsläget och är så tacksam för inspirationen. Håller på med en Balloon cardigan nu tack vare att du visade din 🙂

    1. Hehe, det enda jag gör för att hitta mönster är att följa petite knit på instagram, och sen vill jag sticka allt!
      vad roligt att du också gör en balloon cardigan, längtar efter att se din färdiga kofta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp