Sunday sweater i lavendel

DSC_0284

På min make 20 for 20-lista hade jag med ett stickat plagg som jag ville få klart. Garnet till tröjan såg dels ut som ovan, i prydliga, orörda nystan, men också som stora bollar som bestod av två trådar alpacka och en tråd kid silk ihoptvinnade. Anledningen till detta är att jag började sticka en sunday sweater av detta garnet redan förra hösten. Jag stickade enormt intensivt en helg, när jag och ett stort gäng kompisar hängde i en stuga vid en sjö. När hela kroppen var klar provade jag – och insåg att halsen var styp-tajt och att allt annat kändes snävt. Vad ska man göra? Repa upp.

Nu när jag skriver det inser jag att båda mina sunday sweaters har stickats av upprepat garn. Stickar jag en till hoppas jag att jag slipper det! Här är inlägget om min första.

DSC_0263

Nu, några månader senare, är den äntligen klar! Och herregud vad glad jag är att jag repade upp den första, för denna är verkligen perfekt i passformen.

DSC_0288

Jag tycker verkligen om modellen – de aviga och räta maskorna som bildar oket, och det långa ballongärmarna. Det blir en enkel tröja (som går sjukt fort att sticka), men med fina detaljer.

DSC_0265

Jag tror det här är första gången jag har ett plagg i färgen lavendel, och även om jag tycker att det är sjukt fint kände jag mig ganska osäker på om jag skulle passa i det. Men jag har kommit fram till att jag gillar det väldigt mycket! Och jag är väldigt, väldigt glad över denna tröjan.


Detaljer:
Mönster: Sunday sweater
Storlek: S
Ändringar: Gjorde kroppen kortare än mönstret angav, och gjorde minskningar var 6:e maska innan jag stickade ribben.
Garn: 2 trådar Drops Alpaca (färg 4010) och Drops Kid Silk (färg 9)

4 svar på “Sunday sweater i lavendel

  1. Snygg, har funderat på att sticka den. Jag stickar en slipover i samma färg och var oxå osäker på färgen men det blir väldigt fint.

    1. Tack! Visst är det en färg man inte är van vid (trots supertrendig just nu). Kul att vi båda blev nöjda!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp