Remake med sypeppen – leopardjackan

Under februari har vi haft remake-tema på sypeppen, vilket var precis den motivationen jag behövde för att äntligen sy om denna leopardjackan jag köpte på second hand för snart två år sen. Jag föll för materialet, men den var alldeles för stor. Ärmarna hängde, kroppen var väldigt vid, och knapparna fula. Jag visste att det skulle vara ganska snabbt fixat, men ändå har jag inte fått det gjort förrän nu? Det enda som krävdes var egentligen några klipp, ett gäng sprättade sömmar, och sen sy ihop den igen.

DSC_0489

Såhär blev den nya jackan! Jag tog in axlarna, och kortade och tog in både ärmarna och kroppen. Jag använde den ursprungliga kragen och framstyckena med slå och knapphål, vilket snabbade på sömnaden men gjorde att jag blev lite låst gällande längden, eftersom jag var tvungen att förhålla mig till knapphålens placering. Hade jag kunnat välja helt fritt hade jag gjort den 2 cm längre.

DSC_0504

Eftersom jag kortade jackan en bit kunde jag använda det tyget till klädda knappar, vilket jag är väldigt glad över. De gamla knapparna var silvriga med något konstigt blommönster – detta gillar jag mycket bättre.

DSC_0509

Jag är glad att jackan äntligen är klar! Beroende på hur man ser det tog det två kvällar, eller två år att fixa 🙂


Glöm inte att imorgon är sista dagen att skicka in era bidrag!

5 svar på “Remake med sypeppen – leopardjackan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp