Reeta shirt-dress

DSC_0096

Ännu ett UFO har blivit klart, såhär i karantäns-tider. Jag hade feber i helgen, och har därför inte lämnat lägenheten sen i fredags. Och även om situationen är konstig och på många sätt obehaglig, så ger det ju mer tid till skapande.

DSC_0142

Denna klänningen, som är en Reeta shirtdress, har varit ett UFO sen förra sommaren. Det enda som var kvar var att sy fållen, och hitta ett bra snöre till midjebandet. Check och check.

DSC_0120

Jag har varit ganska tveksam till denna klänningen väldigt länge, för jag tycker den känns som en gammaldags städrock. Egentligen gillar jag både modellen och färgen, men jag känner mig inte säker på kombinationen. Jag tycker den funkar när jag är barbent, men absolut inte till strumpbyxor. Nu är den i alla fall klar, och jag får testa den till sommaren.

DSC_0099

Det var första gången jag sydde en Reeta, och jag valde storlek 36 i livet men graderade till 38 över stussen. Jag kortade den mycket, jag tror det var ungefär 10 cm. Modellen har egentligen slitsar i sidorna, men jag struntade i det. Och just det! Jag la till dolda fickor i sidsömmarna, för en skjortklänning behöver såklart ha rimliga fickor.

Om jag syr Reeta igen (vilket jag antagligen kommer göra) kommer jag välja ett enfärgat tyg, kanske svart. Jag tycker att skjortklänningar är så himla fint, men jag tror att en mer neutral variant hade passat in bättre i min garderob.


Detaljer:
Mönster: Reeta Shirtdress
Storlek: 36/38
Ändringar: Kortade längden ca 10 cm, sydde inte slitsarna, la till sidfickor.
Tyg: Viskos från Gårda textil

2 svar på “Reeta shirt-dress

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp