Novice sweater

DSC_0168

Jag har stickat igen! Mitt andra plagg någonsin, och nu är jag hooked. Jag har liksom två stickningar igång samtidigt just nu, och tycker det är så himla roligt. Främst stickar jag framför teven, och jag försöker hålla mig till ganska enkla mönster än så länge. Därför var den här tröjan, som heter Novice sweater, helt perfekt. Mönstret kommer från Petite knit, och är gjort för passa nybörjare.

DSC_0144

Tröjan stickas i rätstickning, uppifrån och ner. Alla moment är bra förklarade i mönstret, och när jag haft svårt att förstå har jag tagit hjälp av Fredrikas stickskola. Att den stickas på ganska stora stickor (nummer 6) gör att den går snabbt att bli klar med. Jag började i mitten av januari, och var klar någon gång i mars.

DSC_0185

Jag använde drops fabel (färg 104) tillsammans med en tråd drops kid Silk (färg 16). Att den skulle bli lila var verkligen ingen självklarhet, men jag blev väldigt inspirerad när en tjej på jobbet hade på sig en tröja i en liknande nyans. Resultatet blev en supermjuk, varm och mysig tröja som jag gillar massor och har använt väldigt mycket sen den blev klar. 

DSC_0150

Jag kommer definitivt sticka flera novice sweater, eftersom den gick så fort och blev en fin, helt vanlig baströja. Nästa gång är jag sugen på att försöka modifiera mönstret lite, genom att göra ärmarna större med ballongeffekt. Kanske en ljusblå eller lavendelfärgad? Mmmm, tror det skulle bli fint.

DSC_0159

Det här blir mitt första bidrag till månadens sypepp, som ni hittar på Fredrikas blogg!


Detaljer:
Mönster: Novice sweater
Storlek: XS
Justeringar: Kortade kroppen ca 3 cm
Garn: Drops fabel nr 104 tillsammans med drops kid Silk nr 16

3 svar på “Novice sweater

  1. Åh så fin och bra jobbat! Jag måste lära mig sticka nån gång känner jag, ska spara detta mönster till dess! Kläder är så kul att göra!

  2. Åhhh vilken underbar färg Jag har velat sticka något enfärgat en tid nu men inte riktigt kunnat bestämma mig för en färg, men det kanske är just den lila nyans jag har letat efter. Jag måste säga att jag är väldigt imponerad av att du stickat två plagg så tidigt i din stickkarriär. Jag vågade knappt på mig att göra det förrns jag stickat i 2 år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp