Novice sweater – Ett avklarat ufo!

DSC_0045

Ett ufo är klart! Alltid en härlig känsla, eller hur?

Jag köpte garnet på ren impuls någon gång i höstas, när det var 30 % rabatt på många av drops garner. Jag var inne i butiken för att komplettera ett annat projekt med ett nystan till, och butiken skulle snart stänga. När jag såg det gröna air-garnet högg jag fem nystan av bara farten! 

DSC_0002

Garnet passade till en novice sweater, och jag började sticka på den nån gång i november. Stickningen gick av bara farten, och strax innan jul var den klar. Men redan efter första användningstillfället insåg jag att jag gjort den aningen kort, och maskat av alldeles för hårt. Det hade gått fort att fixa men jag hade redan börjat på nya projekt, och därför har denna tröjan legat i ufo-högen sen dess.

Förra veckan tog jag äntligen tag i det, och det gick såklart jättefort när jag väl satt igång. Jag repade upp ribben, stickade 2 cm längre på kroppen, och stickade sen om ribben igen. Förra gången minskade jag maskantalet till hälften innan jag stickade ribben, men jag tyckte det blev alldeles för tajt. Istället minskade jag nu var 6:e maska, och det blev mycket bättre. 

DSC_0062

För att mudden inte ska tänja ut sig och bli vågig sydde jag för första gången in en tråd stick-resår i ribben. Det blev otroligt bra! Den tunna, lilla tråden syns inte alls, men gör väldigt stor effekt.

DSC_0061

Dessutom, en petite knit-etikett i nacken. Så att jag vet vad som är bak och fram. De finns på Broderi och Garn, för er som bor i Göteborg!

DSC_0033

På sistone har jag – precis som många andra inom sömnadsvärlden – börjat intressera mig litegrann för färger och färganalys. Jag har kommit fram till att jag mest troligt är soft summer, och denna gröna nyansen ingår i min palett. Jag känner mig fin i den, och den passar till mycket i min garderob!


Detaljer:
Mönster: Novice sweater
Storlek: XS
Ändringar: Gjorde ökningar i ärmen var 5:e cm, för att få en ballong-effekt. Gjorde kroppen kortare än mönstret angav, och gjorde minskningar var 6:e maska innan jag stickade ribben.
Garn: Drops Air, färgkod 19


4 svar på “Novice sweater – Ett avklarat ufo!

  1. hej! hittade hit när jag frågade efter bloggar att läsa i 925. älskar din blogg! och blir så oerhört (!!!) sugen på att sy igen

    1. Men hej vad kul! jag har läst din blogg sen urminnes tider, älskar den också <3 och vad kul att du blir sy-sugen, det är världens bästa hobby!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp