Den rutiga sommarklänningen

DSC_0271

Ännu ett UFO är klart. Det sista för denna månaden.

DSC_0275

Jag påbörjade denna klänningen förra sommaren, men sen blev det höst och jag ville sy annat än somriga klänningar. När jag påbörjade den igen för några veckor sen var livet och kjolen klara, så det enda som egentligen behövde göras var att sammanfoga dessa två till en klänning, sätta i ett blixtlås och fålla allt. Väldigt snabbt och lätt på de flesta klänningar, men ett rutigt plagg kräver lite mer och därför tog det en stund.

DSC_0278

Men kolla vad fint det blev! Här bak sitter ett dolt blixtlås, men det är nästan omöjligt att se. Jag gillar verkligen att mönsterpassa när resultatet blir bra. Tricket är att mäta noga och tråckla mycket.

DSC_0289

Jag var rädd att synliga stickningar skulle göra klänningen rörig, därför handkrejade jag alla fållar. Kjolen har mycket volym så det tog sin lilla tid, men det var värt det.

DSC_0287

Halshålet blev kantat med snedslå vilket jag tycker blev så himla fint i det rutiga tyget. Och för första gången sydde jag i en label som jag köpt från Kylie and the machine, via meter meter. Det står Yes, I made it. Älskar dom!

Jag längtar tills jag kan börja använda denna klänningen. Just nu är jag hemma och är sjuk, och därför orkade jag inte ens ta på den för att fota, men till sommaren tror jag den kommer användas flitigt!


Detaljer:
Mönster: Eget, löst baserat på denna klänningen jag också konstruerat själv.
Tyg: Bomull från Stoff och Stil

6 svar på “Den rutiga sommarklänningen

  1. Jätte snygg! Hade du inte skrivit att den ena bilden var fotad på baksidan av klänningen hade jag nog aldrig upptäckt vart blixtlåset satt

  2. Superfin, och så snyggt mönsterpassat! Har du några tips på hur man enklast mönsterpassar rutiga tyger? är sugen på att sy i rutigt tyg men lite fundersam på mönsterpassandet då jag aldrig gjort det förut! 🙂

  3. Guuuuu vilka fina detaljer!! Älskar att du handsytt fållarna, SÅ proffsigt! Men den vackra kantningen i ringningen reagerade jag på redan i första bilden. En finess som syns på långt håll alltså. Så snyggt så snyggt så förbannat snyggt Josefine!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp